• 244
    elimde uygun futbolcular varsa, bu sistem hakkında yeterli bilgiye sahipsem, rotasyonum da buna uygunsa, sahayı 4-4-2 ile tabii ki parsellerim. artık taktiğim ne olur bilemem. forvetler uzunsa orta-kafa-gol ve dönen toplarda şutör orta saha bloğumla bitirmeyi deneyebilirim mesela. forvetler kısa ve teknik ise ayağa paslarla 6 kişi rakibin üstüne çullanıp, bekleri iyice kanada yaklaştırıp, hızlı iki stoperle arkaya atılacak topları kesmeyi de deneyebilirim. belki de beklerim stoper özelliklidir. orta sahalarımdan biri de defansif orta saha oynayabiliyordur. hücumda 3-5-2'ye dönüp, defansı 4-4-2 ile yapabilirim. saha parsellemem 4-4-2 olabilir. ama taktiklerim yüzlerce farklı varyasyon gösterebilir.

    elimde sneijder varken, oynamayı düşüneceğim son şey 4-4-2 olur. ha sneijder'in göbeğin solunda oynayacağı 4-4-2 olabilir. ama nasıl? forvetlerim cavani gibi çalışkan ve golcü olacak. sneijder'in yanında kante olacak. kanatlarım da grosskreutz gibi mücadeleci olacak. beklerim de öyle. ancak o zaman sahayı 4-4-2 ile parsellerim sneijder benimse.

    sneijder benimleyse, 1 kişiyi forvet arkasına ayırmam gerekir.
    3-3-3-1 olur, 3-5-2 olur, 4-4-1-1 olur, 4-2-3-1 olur, 5-3-1-1- olur, 4-3-1-2 olur, 4-3-2-1 olur. o forvet arkası olur ama. kaldı ki sneijder tembel bir 10 numara değil. epey çalışkan bir oyuncu 10 numara pozisyonuna göre. mis gibi de defansif katkı alırım 10 numaraya göre, benden güzeli de olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın