resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 10962
    liderlik ve motivasyon üstadı olan milli takımlar direktörü. öyle benimsemişiz ki ve galatasaray futbol takımının hocalığına her şeyiyle öylesine yakışıyor ki kimse onun yerini dolduramayacakmış gibi. başarılarından bağımsız olarak nefes aldığı her an her dakika bu takımın teknik direktörlük koltuğunun ondan başkasına ait olması tamamen ziyan. benim için o herşeyiyle galatasaray'a hizmet etmek için dünyaya gelmiş olan varlığının anlamını ancak bu şekilde açıklayabileceğimiz bir adam. gel gör ki her defasında ayrı düşmeyi başarıyoruz. düşünmeden edemiyorum bir alex ferguson örneği varken kendisi de kulüple bu istikrarı yakalasaydı neler olabilirdi.

    bir diğer konu ise taktik ve sistem konusu. eskiden taktik konularında yetersiz olduğunu düşünürdüm. en azından adam yönetiminin taktik bilgisinden daha ilerde olduğu kesindi. uefa finalindeki son konuşması, antrenmanlardaki takımı hazırlayış şekli ve oyuncuya göre taktik oluşturması(esasen hagi gibi bir virtüöze göre taktik oluşturmak garipsenemez) bu konudaki yargılarımı oluşturan ana nedenler oldu. sonrasındaki italya macerası devamındaki tecrübeleriyle şimdi taktik konusunda da ustalaşmış bir teknik adam olduğunu düşünüyorum. 2016 avrupa şampiyonası elemelerinde oynattığı 4-6-0 düzeniyle sağladığı başarıyla kalıplarını kırıp geçtiğini gösterdi hoca. böylelikle mükemmelliğe daha da yaklaşmış durumda.

    bu sezon henüz kestirilemeyen hoca adayı fatih terim midir bilemiyorum. çok istiyorum onu fakat gelecekse de şart olarak milli takımı bırakması istenmeli. milli takımı bırakmayacaksa şayet gelmesin de. çünkü hocanın içyüzünün duygusal ve samimi olduğunu bilen biri olarak milli takım ile kulüp takımındaki ilişkilerinin birbirini etkilememesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. kaldı ki şu durumda bile bu etkileri görebiliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın