• 20
    "siyaset spora bulaşmasın" derseniz size hak verilebilmek için ancak ve ancak siyaset kavramının ne olduğuyla ilgili anlaşmaya varmamız gerekir öncelikle. birileri çıkıp parti sempatizanlığı yapar ise, şu parti şöyle iyi böyle iyi vaatleri şunlar bu parti böyle kötü derse evet ben de katılırım siyaset yapmayın burada derim.

    fakat; hükümette hangi parti olduğu önemli değil, halkın, insanların haklarının yenmesi, düşüncelerini seviyeli bir şekilde ifade etmeleri, yalan yanlış olarak insanların yaşadaığı olaylar, ölümler vs. anlatılmışsa doğrusunu anlatmaya çalışması siyaset bulaştırmak değildir.

    mesela şöyle bir örneklendirme yapayım kendimce ve basitçe, "şu futbolcu şu kadar alıyor haketmiyor çünkü şöyle şöyle" "şu futbolcu bu kadar almalı çünkü ..." tarzı düşünceler herkesçe ifade edilebiliyor ve bugüne kadar "spora ekonomi karıştırmayın" demedi kimse. çünkü bu iş sporun kendinde var.

    galatasaray kulüp olarak, ekonomisiyle, siyasetiyle, saha içi ve saha dışı olaylarıyla, hatta ve hatta oyuncuların aşk ilişkilerine kadar her şeyiyle bir bütün olarak konuşulup tartışılan bir camiadır.

    yeri gelir kuruluş dönemlerinden bahsedilirken milli mücadeleye katılan oyuncular bile anlatılır, bakış açınıza bağlı olarak kulübümüzün mottosu bile "türk olmayan takımları yenmek" siyasi bir düşüncedir bile diyebilirsiniz.

    dolayısıla anlatmak istediğim asıl nokta, bir insan, bir sözlük yazarı, her ne görüşe sahip olursa olun seviyeli bir şekilde kendisini ifade etmesi en doğal hakkıdır. halkın bir çok kesiminin destek verdiği 3. yılını doldurduğumuz bir eylem, bir direniş bahis konusu ve bu hareket içinde yer alanlar arasında kulübümüzün o zamanki başkanı da dahil olmak üzere, fenerlisinden, beşiktaşlısına bir çok taraftarı da içinde barındırıyor. ve bu olayların başladığı gün olan 28 mayıs tarihinde de "tarihte bugün" şeklinde bazı görüşler ifade edildi. laf atmalar, olayı başka yerlere taşımalar olmasa ertesi gün geçip gidecekken olay buralara kadar geldi.

    "ben de şucuyum ama.. bende bucuyum ama.. bu yaptığınız yanlış, saygılı olun, sözlük bunun yeri değil" diye düşünmek "aman tadımız kaçmasın da ne olursa olsun" kabullenişinden başka bir şey değil. bırak isteyen istediğiyle seviyesini koruduğu sürece tartışsın, fikirlerini paylaşsın. hepimiz aynı maçları izlememize rağmen kimin iyi kimin kötü oynadığı konusunda bile anlaşamıyorken bu tip başka konularda ortak düşüncelere sahip olunması beklenemez zaten.

    burası, aynı renklere gönül vermiş farklı farklı şehirlerden, ülkelerden farklı hayatlar yaşayan insanların bir araya geldiği galatasaray ortak paydası altında buluştuğu bir platform. bunu unutmayın ve sakin olun lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın