• 252
    bu hale gelmeyebilirdi. lan çok basit şeyler yapacaktık yahu. hani onları yapmak için çok birikimli olmaya gerek bile yoktu. ne yapacaktık;

    - sağ bekte, linnes veya ayarında birini 2-2.5'a sezon başında alacaktık. 700-800 bin €'ya sabri'yle yeniden anlaşacaktık. tarık'ı elden çıkaracaktık.

    -stoperde semih kaya'da imkan vardıysa eğer elden çıkarılmalıydı. denayer'de alınmışken çok sıkıntı olmazdı. iyi bir bonservis gelirdi oradan. yıllık maliyetinden kurtulmak da cabası.

    -sol bekte telles'in gidişi ve carole'un gelişini maddi politika gereği eleştirmiyorum. ama yedek için genç biri alınabilirdi. ya da alt yapıdan biri çıkarılıp geliştirilmeye çalışılabilirdi.

    - orta sahaya melo'yu tutup, yine 2.5-3 milyon €'ya genç ve ciğeri sağlam birini bulacaktık. bilal'e jpk'ya hiç bulaşmayacaktık. hatta rodriguez'e bile. selçuk, melo, emre, transfer ve hamit yeterli olurdu.

    -para durumumuza göre amrabat veya bruma'dan birini takımda tutacaktık. sinan ve yasin'de vardı nasılsa. olcan'ı da elden çıkarabilirdik. idare ederdik be.

    -burak'ı sezon başı west ham istediğinde, 7-8 milyon €'ya bırakıp, 3-4 milyon €'luk as, 1-2milyon €'luk gelecek vaad eden 3. santrofor alacaktık. maliyet olarak kafa kafaya gelirdik.

    - son olarak, sezon başı adam gibi kamp yiyip, sıkı çalışacaktık. kondisyonumuz geçen seneki kadar olsa daha başarılı olabilirdik.

    şu hesapla bile bonservis gelir-gider miktarları başa baş. yıllık maaş harcamalarını da ciddi anlamda kısmış olurduk. ama ne yaptlar. hem takımı çöplüğe çevirdiler, hem sportif hem de mali açıdan tarihimizin en karanlık, en karışık dönemlerinden birini yaşattılar bize.

    şu yukarıdakileri yapsak yeminle şampiyonluğun en büyük adayı yine biz olurduk. ama işte bilaller, jpk'lar, donklar, yüklenemeyen kondisyonlar, vizyonsuz hocalar, şaşkın bir başkan... neyse devam edemeyeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın