resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 10798
    emre'yi almasını normal karşılağım uzunun yandaşı devrin adamı tüpçünün kader ortağı kişi. ben pek şaşırmadım zaten önceden belirtmiştim şu entrymde (bkz: euro 2016/@albertxx). emre ihtiyaç olunan bir oyuncu milli takım için. hakan çalhanoğlu,yunus mallı, nuri şahin bu 3lü tamamen sistem oyuncuları kaos ile büyümemişler kaos futbolundan anlamazlar. sistemde koyarsın alacağın verim bellidir üstüne ekstra hakan duran topla çıkar nuride. onun dışında başka bir konumda oynatamazsın sistemsiz oynayamazsın. bu 3lü zaten ön libero kafasından ziyade ofansif orta sahaya daha yakın oynayan sert oynamayan topçular.

    almancı 3 kardeşden sonra elde ozan-selçuk-alper-topal-oğuzhan kalıyor. 4-3-2-1 oynayan bir milli takım sistemi var. 4-3-3 gibi gözüksede 4-3-2-1 veya 4-1-2-2-1 şeklinde değişiyor. orta 3lü de almancı kardeşlerden 1i ve yanına 2 adam lazım. terim kafasında oğuzhan-selçuk-topal düşünüyordur aslında. alper bu mevki için ideal değil dediğim gibi sertlik yok dikine gider ama tüm yük topalda kalır. ozan ise genç fizikli ama onun vericeği verim böyle turnuvada hiç belli olmaz rezalet oynama ihtimali çok yüksek. oğuzhan ise tam ortada milli maçlarda bjk de oynadığı gibi oynayamıyor. bu yüzden oğuzhan o orta sahada son tercih konumunda.

    şimdi zurnanın zırt dediği yer şimdi başlıyor. terim defans hattında ki sorun nedeniyle topalı oynatmak istemiyor orta sahada. gerçekten defansda ömer toprak olmadığı için ,semih bok gibi olduğu ,serdar aziz yokları oynadığı ,ersan çinde suşi yediği ,hakan balta ise sigaraya fazla abandığı için sorun var. buraya kaydırılan joker bir topal terim için ideal oluyor mecburen. şimdi diğer sorun ise topal oraya kayınca yerine kim kayıcak. terim çıkar yolu emre ile buldu. bunun nedeni emre hem sistem hem kaos futbolunu oynayabiliyor. kilit açıcı rolü hala var kendisinin. orta sahada top kesme ve alan almada gerçekten iyi konumda. sertlik gösterebiliyor belli düzeye kadar en azından kadroda ki diğerlerine göre.

    sonuç olarak emre takıma katılır ve verimde verir kaldı ki selçuk yerine emre daha mantıklı. terimin kafasında topal defansda olursa emre-selçuk-hakan(oğuzhan) şeklinde yada emre-ozan-selçuk şeklinde bir orta saha olabilir. kaos oynamak istediği için almancılar pek etkili olamıyorlar maalesef. emre milli takımda bir düzeye kadar 50-60 dakika gayet iyi iş yapar. ondan sonra duruma göre eğer kapanıyorsa rakip almancılar eğer gerideyse alper vs kullanılır.

    yanlız şunu unutmayalım emre hoş karşılanabilir biri karakteri ayrı ama milli takım için oynayan biri. ama gidip volkanı almaya çalışırsa işte o zaman iş değişir. ben hala volkanı alıcağını düşünüyorum .
App Store'dan indirin Google Play'den alın