resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 10745
    tolga zengin'i çek cumhuriyeti maçında bir gol ikram edip, diğer golü de izlemekle yetindiğinden beri bir daha çağırmadı.

    volkan demirel'i kazakistan maçında stadı terk ettiğinden beri bir daha milli takım'a çağırmadı. fenerbahçe ve beşiktaş'ın kalecilerini kesip, yerine kimsenin doğru dürüst tanımadığı volkan babacan'ı koydu, yedeği olarak da ptt ligi'ndeki adanaspor'un kalecisi hayrullah'ı koydu.

    feyenoord'ta gol krallığına oynayan colin kazım richards'ı hollanda maçında sahada takımı sabote ettiğinden beri bir daha çağırmadı.

    terim'in başarılı olmasını sağlayan en önemli özellik, formasının hakkını vermeyen futbolcuyu doğrudan defterden silmesidir. bizdeyken o dönem milli takımın as stoperi olan servet'i kesip yerine 20 yaşındaki semih kaya'yı koymuştu. boş kaleye vurmaktan aciz mehmet batdal'ın, fiziksel olarak bitik durumdaki baros'un bir daha gözünün yaşına bakmamıştı. çünkü ısrarla kötü oynayan bir futbolcunun takıma vereceği zarar sadece kendisinin kötü performansı olmaz, arkadaşlarının ve yedek futbolcuların motivasyonunu da bozar. diğer futbolcular "ulan bu herif bu kadar kötü oynadığı halde her maç ilk 11 başlıyor, hoca bizi şimdi bile görmüyorsa biz niye kendimizi yoralım burada" derler. bir liderin yapabileceği en büyük hata, adaletsiz seçimler yaparak çalışanlarının ona duydukları inancı yok etmesidir.

    kısacası bir futbolcunun ismi, kariyeri ne olursa olsun, kötü oynuyorsa takımdan kesilmelidir. yerine yedek oyuncu oynatılır, paf takımdan birisi oynatılır, ama kötü oynayan adamın ısrarla kötü oynamasına müsaade edilmez. yoksa iyi oynayan adamlar da kötü oynamaya başlar.

    bu entry'i ısrarla umut bulut'u oynatan orhan atik'e ithaf ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın