• 14381
    mevcut kadromuz hakkında biraz kafa yordum. şu an oyuncu kadromuz ile en iyi oyun formatımızı ve kurgumuzu oluşturmaya çalıştım.

    vardığım sonuçlara göre takımımızın bu seneki oynadığı oyun ile oyuncular arasında uyumsuzluk mevcut. aslında buradaki ilk nokta ön libero mevkii. melo varken tek ön liberolu veya çift ön liberolu bir sistemde oynayabiliyorduk. melo gittikten sonra orada onun stilinde bir oyuncumuz kalmadı. hatta yerine de oyuncu alamadık. bu pozisyon için alınan donk bu tip bir oyuncu değil. bu bakımdan sistem değişikliğine gitmemiz gerekiyor. üçlü orta sahalı bir sistem. bu aynı emre-suat-okan üçlüsü gibi koşan, defans ve hücumda birlikte hareket eden birbirinin açıklarını kapatan dinamik bir üçlü. peki elimizde buna uygun oyuncular var mı bence var. emre, selçuk, rodriguez, donk, zaman zaman bilal, o pozisyonda oynayabileceğini düşündüğüm sabri, bir mucize olup futbola dönebilirse rızık reyiz hamit.

    hücum hattında ise statik forvetsiz, pozisyon değişimli üçlü hucum hattı. sneijder, podolski, sinan. bunları oyun içinde değiştirerek, farklı hücum varyasyonları üretip sonuca rahat gidebiliriz. isteyen bunu oyunlarda deneyebilir. ben olumlu sonuç gördüm.

    şimdiki sistemde orta saha ile hücum hattı kopuk olduğundan futbol olarak ortaya hiç bir şey koyamıyoruz. bir kere orta sahamız cılız. her maçta orta saha üstünlüğünü rakibe veriyoruz. bu şartlarda hiç bir maçta favori olamayız.

    şimdi bu sistemde sneijderin oyun içindeki etkisini arttırmak için şut, ara pası veya orta yapabilecek pozisyonu bulabilecek boş alan bırakmalıyız. bunun için üçlü orta sahamızın iyi pas yapabiliyor olması lazım.

    [biçim]
    http://i.hizliresim.com/d3z1JX.jpg
    [/biçim]

    [biçim]
    http://i.hizliresim.com/RkLWAR.jpg
    [/biçim]

    yukarıdaki dizilimler takımımızın oynamasını istediğim oyun formatı. defans konusuna değinmek istemedim. çünkü bizim asıl problemimiz orta saha
App Store'dan indirin Google Play'den alın