resim
Mustafa Denizli
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:74
Uyruk:Türkiye
  • 1943
    18 şubat 2016 galatasaray lazio maçı özelinde konuşmak gerekirse;

    *31567 tane stoper oyuncuyla sahaya çıkması ve takımın sahadaki dizilişiyle çok fazla oynamış olması ilk hatası. prandelli de şampiyonar ligi maçlarında yaptığı 3-5-2 denemelerinde sneijder'i ön libero, melo'yu stoper denemişti ve haliyle hüsran yaşamıştık. sırf yakın geçmişteki bu acı tecrübelerin bile mustafa denizli'ye bir fikir vermesi gerekiyordu ama kadroyu karman çorman yapmış ve takım haliyle ilk gol öncesindeki bir 10 dakikalık bölüm dışında ne oynadığını, ne oynaması gerektiğini bilmedi.

    *selçuk'tan hala ne bekliyor, ciddi merak ediyorum. oynaması, sahadaki varlığı tamamen zarar ziyan bu adamın. hızlı, çabuk ve teknik olan emre çolak yedekte otururken veya isviçre milli takımı orta sahası dzemaili'yi kiraya gönderip maaşını biz öderken, bizim burada kendimizi fizik ve kafa olarak bitik olan selçuk'a muhtaç bırakmış olmamız gerçekten çok üzücü.

    *takım gole kadar olan bölüm dışında gram top oynamamış, sabri yorulmuş, selçuk rezil rüsva. lakin kendisi 70'ye kadar oyuncu değişikliği yapmadı. benim genel bir kuralım var, gole ihtiyacınız olduğu bir maçta, oyuncu değişikliği yapmanız gereken en geç dakika 60. dakikadır. (tabii takım yaldır yaldır oynuyor ve bol pozisyona giriyorsa takımın hızını kesmemek için bu süreyi erteleyebilirsiniz. mesela bizim öyle bir maçımız vardı, 8 mart 2013 galatasaray gençlerbirliği maçında takım akıp giderken fatih terim emre-umut ve wesley-amrabat değişikliklerini yapmış ve takımın anasını sikmişti.)

    *podolski maçın genelinde ileride yalnızları oynamış olmasına rağmen hemen hemen her pozisyonda topu aldı, indirdi, tuttu, takımı ileri taşıdı vs. peki sayın denizli n'aptı? umut'u oyuna alınca podolski'yi geri çekti. o dakikadan sonra da ileriye çıkma çabalarımızda top duvardan çarpıp geri döndü.

    *wesley'i oyundan alması ise aklın ve mantığın tükendiği nokta. dakika 85 de olabilir, 90+ da olabilir. wesley'i oyundan çıkarmak demek hem takımın gol aradığı esnada vakitten çalmak, takımın hızını kesmek demek, hem de çıkan oyuncu wesley. bir pasla, bir şutla golü yaratabilecek bir adam.

    sonuç olarak bir maç için bu kadar hatayı amatör hoca bile yapmaz. kendisi olmadı, olmayacak da.
    tez zamanda "ben bu işi beceremedim" diyip ayrılsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın