resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 4348
    benim anlamadığım kulübümüz, şikeciliği uefa ve cas tarafından tescillenen ve yavuz hırsız misali ev sahibini bastırmaya çalışan bu herife, basmakalıp ve temelsiz zırvalarla ve aynı içi boş teranelerle , galatasaray'a şikeci iftirası attığı için neden iftira ve tazminat davası açmıyor? dava açılsa, hem bunun hem de beyinsiz her iki kuş holiganlarının çenesini kapatmış oluruz.

    basmakalıp ve temelsiz zırvalar da malum; 8-0'lık ankaragücü maçımız ve malatyaspor'a giden tofaşlar. bu ikisinin cevabı da çok basit.

    şu iletide (bkz: #1348166) 8-0'lık ankaragücü maçı konusunu yazmıştım zaten her taraftarımız da bu konuyu yazıp, söylüyor.

    ileti şöyle:

    --- alıntı ---

    benim de canlı olarak tv'den izleziğim 1992-1983 sezonunun 30'uncu ve son maçıdır. bu maç, galatasaray'ın ankaragücü'nü 8-0 yenip şampiyon olması zorlarına gitmesinden dolayı, iftiracı, namert ve şikecilikleri tescilli beşiktaş ve fenerbahçe taraftarının o gün bugündür dillerine pelesenk olmuştur. tescilli şikecilerin galatasaray'ı şike yapmakla suçladıkları bu maç, galatasaray'ın hırsla, inançla, savaşarak kazandığı ve şampiyon olduğu bir maçtır.

    buna rağmen namert kişiler, o sezon beşiktaş'ın ankaragücü'nü 7. haftada kendi evinde 4-0, 22. haftada deplasmanda 6-0 yenmesini, fenerbahçe'nin de ankaragücü'nü 20. haftada deplasmanda 4-0 yenmesini hatta o sezon küme düşmekten son anda sıyıran karşıyaka'nın yine ankaragücü'nü 24. haftada deplasmanda 5-0 yenmesini normal olarak karşılamışlardır ama güçlü galatasaray'ın hele son ve şampiyonun belirleceği maçta ankaragücü'nü 8-0 yenmesini ise anormal olarak görmüşlerdir ve o gün bugündür tertemiz takımımıza bu maçı göstererek, mantığa aykırı bir biçimde yüzsüzce ve dayanaksızca şike iftirası atarlar. gelgelelim halep oradaysa arşın burada, belgeler de ortada.

    --- alıntı ---

    malatyaspor'a giden tofaşlar konusu zaten ayrı bir zırva. o günleri gayet net hatırlıyorum. daha malatyaspor ve beşiktaş maçı oynanmadan, şayet beşiktaş maçını kazanırlarsa malatyasporlu futbolculara birer tofaş hediye edileceğini o zamanki yöneticilerimiz basınının önünde ulu orta beyan etmişlerdi. bunun adı da şike değil teşvikti. teşvik de o yıllarda çok normal ve yasal olarak yasak değildi. kaldı ki o yıl şampiyonluk için çekiştiğimiz beşiktaş'ın asbaşkanı olan ihsan kalkavan, kendilerinin de rakip takımlara teşvik verdiklerini açıklamıştı ve bu açıklamaları basında yayınlanmıştı.

    aslında olay çok basit. bir tane adam gibi yönetici çıkmalı ve bu zat ve türevlerine iftira ve tazminat davası açmalı. çünkü bu basmakalıp zırvalardan ve iftiralardan başka söyleyecekleri bir şey yok. bu bahanelerini de ellerinden almalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın