• 14208
    yönetim ve teknik ekipte bir değişim yapılması gerektiği aşikar. ama o değişikliklerin ardından asıl meyvesini verecek olan yine futbol takımı olacak, ben de aslında çok daha geniş çaplı bir değişime ihtiyaç olduğu halde biraz daha gerçekçi seviyede tutarak eldeki oyuncularla ilgili bir plan yapmak istedim.

    not: yazı içinde geçen maaşlar gelecek seneye göre euro cinsinden yazılmıştır.
    not 2: takımdan ayrılmasını istemesek de maddi sıkıntılarımız sebebiyle her oyuncu için reddedilemiyecek bir teklife kapımız açıktır.

    kaleciler: fernando muslera, cenk gönen, eray işcan
    kale önceliğimiz olan yerler arasında değil. muslera, bu sene normalden çok daha fazla hata yapmış olmasına rağmen geçmişi ve yaşı itibariyle takımda kalmayı hak ediyor. cenk maaşında indirim yapmalı, çok sıkıntı olmadıkça yalnızca türkiye kupası maçlarında oynayacak bir yedek kaleciye senede 1 milyon verecek kadar zengin değiliz. eray da 300 bin alıyor, yine çok gereksiz bir miktar. altyapıdan daha uygun ücretlere oynayan biri kadroya dahil edilmeli. eray ise maaşı karşılığında oynayacağı bir kulübe kiralanmalı.

    defans oyuncuları: aurelian chedjou, semih kaya, koray günter, hakan balta, lionel carole, tarık çamdal, martin linnes, sabri sarıoğlu, alex telles, salih dursun
    chedjou, carole ve linnes takımda kalmalı. semih 1,7 milyon alacak kadar değerli bir oyuncu değil, maaşını 1 milyon civarına çekerse rotasyonda kullanılabilir, yoksa ilk teklifte gönderilmesi bir şey kaybettirmez. koray yıllık 1 milyon alıyor, henüz pek bir numarasını göremesek de semih gidecekse biraz indirim karşılığı rotasyon amaçlı tutulabilir. hakan 33 yaşına girmiş olacak ve maaşı 1,25 milyon, indirim yapmalı veya teşekkür edilip yollar ayrılmalı. yaklaşık 1,4 milyon kazanan tarık çamdal ivedi bir şekilde kapı önüne koyulmalı. sözleşmesi bitecek olan sabri sarıoğlu ile de kesinlikle yeni sözleşme yapılmamalı, bir sene daha bu forma altında görmeyi kaldıramayız. ek olarak kiradan dönecek olan salih dursun'u bedelsiz alacak bir kulüp bulabiliriz diye ümit ediyorum. alex telles'i ise inter satın alacak gibi.

    orta sahalar: wesley sneijder, bilal kısa, selçuk inan, ryan donk, jem karacan, jose rodriguez, hamit altıntop, umut gündoğan, emre çolak, blerim dzemaili, furkan özçal, oğuzhan kayar
    bilal, donk ve jose varolan sözleşmeleriyle kalabilirler. selçuk maç başılarıyla 3,5 milyon olan yıllık ücretinde kesinlikle indirim yapmalı. bu sene biraz kıpırdansa da neredeyse 3 senedir ilk geldiği senenin kaymağını yiyor. sneijder 32 yaşını dolduracak, takımda en sevdiğim oyuncu fakat yıllık 5 milyon fazla. biraz indirime ikna edip takımın liderliğini tamamen kendisine versek harika olur, fakat kendisi takımın şu halini görüp ayrılmak isterse de yolu açık olsun. bizi bu hale düşürenler utansın ne diyeyim.
    jem ve umut denen futbol fukarası kardeşlerimize bir kulüp bulunmalı. dzemaili büyük sıkıntı olacak, umarım kulüp bulabiliriz çünkü 2,1 milyon gibi epey yüksek bir maaşı var. furkan ve oğuzhan'a da bir talip çıkar diye ummaktayım.
    hamit ve emre sözleşmesi bitecek iki oyuncu, teşekkür edilip yollar ayrılmalı.

    kanat oyuncuları: lukas podolski, yasin öztekin, olcan adın, bruma, sinan gümüş, endoğan adili, lucas ontivero
    sinan ve bruma* varolan sözleşmeleriyle kalabilirler.
    3 milyon alan poldi ve 1,8 alan olcan'ın feda demesi gerek. yaşı 30+ olan oyuncular için olması gerekenden fazla alıyorlar.
    yasin denen yarım sezon oynayıp bir tarafları tavana vuran kardeşimiz kapı önüne koyulmalı. ufak bir gelir bile elde edilebilir.
    endoğan adili kimdir, niye alınmıştır hiçbir fikrim yok. ontivero ile beraber toplam 800 bini piç ediyorlar. ikisi de gönderilmeli.

    forvetler: burak yılmaz, umut bulut, sercan yıldırım
    al birini vur ötekine. burak içinde bulunduğumuz transfer döneminde bile ayrılabilir ve bence gayet olumlu bir iş olur. alınacak 5 milyon bonservis demek, maaşını da hesaba katarsak bütçede 15 milyonluk bir rahatlama demek. kalıp her maç gol atarak bize hareket çekse yine bu kadar faydalı olamaz herhalde.
    umut iyi niyetli ama futbola tepki olarak doğmuş biri, talibi varsa hemen gönderilmeli. keşke bilal gibi nispeten düşük bir maaşla oynasaydı da bu kadar gözümüze batmasaydı, 1,85 milyon çok fazla.
    son olarak sercan yıldırım'ı bursa alır gibi.

    eyyorlamam bu kadar, devre arası transfer döneminde gönderilen-alınan biri olursa yazıyı güncelleyeceğim. transfer döneminin kapanmasının ardından da yazıda kalması gerektiği belirtilen oyuncuları hesaba katarak eksik pozisyonlara transferlerle birlikte genel bir kadro planlaması yapacağım. öperim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın