resim
El Hadji Baye Oumar Niasse
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.82
Uyruk:Senegal
  • 488
    şöyle bir habere konu olan futbolcu.

    ""galatasaray'da gündem yine niasse;

    devre arası transfer döneminde ilk iş olarak kadrosuna kasımpaşa'nın 29 yaşındaki futbolcusu donk'u katan sarı kırmızılılarda yeni gündem ise forvet transferi. burak yılmaz'ın sakatlığı konusundaki belirsizlik ve umut bulut'un da form grafiğinin oldukça düşük olması sebebiyle yönetim forvet transferi konusuna öncelik vermiş durumda. tecrübeli çalıştırıcı mustafa denizli, burak'ın takımdan ayrılmasını istemezken elindeki diğer forvet olan umut bulut'un da kasımpaşa'ya transferini veto etmişti. ancak burak ve umut konusundaki belirsizlikler nedeniyle denizli, yönetime sunduğu raporda bir forvet transferi istediği öğrenildi.

    rusya'da başarılı bir sezon geçiren ve yaz aylarında adı sıkça galatasaray ile anılan niasse sarı kırmızılılarının gündemine tekrar girdi. lokomotiv moskova yetkililerinin de uygun bir bonservis bedeli karşılığı satışına karşı çıkmayacağı niasse de yeniden türkiye'de forma giyebilmek için oldukça hevesli. yönetim bu transferde rus ekibiyle bonservis konusunda yaşanabilecek herhangi bir anlaşmazlık durumunda kiralık formülü ile senegalli futbolcuyu kadrosuna katmaya çalışacağı bilgisine ulaşıldı.

    mustafa denizli'nin de kadrosunda görmek istediği 25 yaşındaki forvet için görüşmelere çoktan başlandı. tecrübeli çalıştırıcının ligtv'de yorumculuk yaptığı dönemlerde niasse'den övgüyle bahsetmesi de onu ne kadar beğendiğinin ve kadrosundaki görmek isteyeceğinin bir kanıtı olarak gösterildi.""

    bu haber kimin haberi? çok üzgünüm ama bu haber benim haberim. bu kadar kolay işte, sadece bu kadar. böyle bir "haber" yazmak yalnızca 5 dakikamı aldı. medya denilen şey bana göre tam olarak budur. o yüzden ben piyasadaki bir kaç kişi hariç kimsenin söylediğini dikkate almam. ne burak'a teklif gelmiş, ne yasin'e, ne umut'a. gross'u klopp istiyormuş, ne manchester united'ın başına geçmesi beklenen mourinho işe sneijder'i transfer ederek başlayacakmış, ne muslera bolivya milli takımıyla anlaşmış falan hiçbirisini dikkate almam. haberin doğru yada yanlış olmasıyla alakası yok. ben dikkate almam, ben başka şeylere bakarım. ortamlarda "mourinho sneijder'i istiyor" dersin, kim bilecek? eh mourinho'nun sneijder'i isteme olasılığı da sıfır olmadığına göre sal anam zehri, sal zehri. tutarsa sürpriz kupon gibi olur. bugün espanyol - barcelona maçının beraberlik oranı 6,25 idi.

    gross'un ayrılma haberi ilk düştüğünde benim aklıma hemen liverpool gelmişti. dolasıyla klopp'un gross'u transfer etme olayını yazan herhangi bir haberci hiçbir şey başarmış değildir benim gözümde. he gidersin liverpool tesislerinde klopp ile çekilmiş fotoğrafını getirirsin bana o ayrı. belki de benim ve benim gibi birçok kişinin aklına geldiği gibi gerçekten klopp çağırmış olabilir. bunu gross'un antrenmanda yürürken ki videosunun üstüne ses koyarak anlatan bir haber benim için hiçbir şey ifade etmez.

    arka planda niasse'nin lisbon'a attığı 2 gol tekrar tekrar oynatılıp şu yazdığım metnin okunduğu herhangi bir haberi dikkate almam. üzerine yorum yapılır o farklı bir konu. ama benim şu yazdığım metnin üzerine de yorum yapabiliriz. hiç metin yokken de yorum yapabiliriz. ben sezon başından beri bir tane bile haberi çıkmayan everton'lu mcgeady'i buraya kaç kere yazdım sırf fikir olsun diye.

    ne demeye çalışıyorum? sırf tıklansın diye, sırf gün boş geçmesin diye haber yapılıyor. bizler de bu haberlere göre adam yargılayıp ceza kesiyoruz. hem de ne yargılamalar. okudukça şaşırıyorum. bir haberin, hem de değeri sıfır olan içi bomboş olan bir haberin üzerine yorum yapmak farklıdır (ki hepimiz yaparız, o gelsin bu gitsin, şöyle iyi olur kötü olur bilmem ne diye) bu haberden yola çıkarak adamlara küfür etmek, karaktersiz, parazit, şerefsiz, it, uğursuz demek farklı bir şeydir.

    bunu niye niasse üzerinden anlattım? çünkü lokomotiv moskovo'nın futbolcusu. ortamlarda "teklif varmış" derim, kim bilecek? bir sonraki haberim ise jem paul karacan'ın iskoç ekiplerinden motherwell ile yaşadığı flört üzerine olacak. "galatasaray'da bekleneni veremeyen jem iskoç ekibine yeşil ışık yaktı"
App Store'dan indirin Google Play'den alın