• 135
    ben geçen sene 2.5-3 ayda 105 kilodan 87 kiloya düşmüştüm. o zaman hem spor hem dengeli beslenme ile bunu başarmıştım. sonra üniversiteye başladım öyle çok sosyal bir düzenim olmasa da yeme-içme mevzusu çok oldu, geçen sene aralıkta düzenli yaptığım sporu bırakıp tamamen saldım. sonra tekrar 14 kilo aldım ve 1 aralık 2015 tarihinde tekrar rejime başladım. rejimden önceki son bir ay içinde son 90 öğünümün en az 65 tanesi dışarıdan fast-food yiyerek geçmiş. bildiğin ölüm. zaten en son aynada bakıp kendimden tiksindiğim için başladım. okul ve iş hem evimden hem de birbirinden çok uzak yerlerde olduğu için spora tekrar başlamadım. ama bendeki en önemli mevzu yemek yemekti. aşırı yiyordum. ekmek, kola, abur cubur dediğimiz ürünler gırla gidiyordu. onları kestim. ve en önemlisi günde sadece 1 öğün yiyorum. o da öğlenleri. kahvaltı en önemli öğün olabilir ama beceremiyorum kahvaltıyı, akşamları ise düzensiz. o yüzden öğlenleri dışarıda yesem bile az çorba, sebze ya da et yemeği ve salata yiyorum ki kalori bazından bu gıdalar oldukça rejim dostu. şu an 94.5 kiloyum, yılbaşına kadar 92-92.5'u görürsem muazzam olacak. hedefim şubat sonuna kadar 85 kiloya düşmek. ondan sonrasında sporla geçireceğim. kısaca yapılması gerekenleri özet halinde yazayım.

    1) kola, ekmek, pilav, makarna, patates, kızartma, fast-food yememek.
    2) yeşillikler ile dost olmak
    3) yemekleri haşlama, ızgara, buhar ya da fırında pişirmek.
    4) öğünü teke düşürmek. zor gelecektir biliyorum. ben ilk 4 gün sanki amatemde toksinlerimden arınıyormuş gibi hissetmiştim.
    5) olabildiğince toplu taşımı kullanmak. almanya'da bir araştırmada toplu taşımı kullanan insanlar bireysel araç kullananlara göre 3 kat fazla kalori yakıyormuş.
    6) belki saçma gelecek ama dans etmek. bir şarkı ile 20 dakika dans etmek hem koordinasyon hem de kalori harcamak hem de terleme açısından iyi gelecektir. benim dans şarkılarım şunlar; https://www.youtube.com/watch?v=6CNNJ3-MOxE , https://www.youtube.com/watch?v=dqt8Z1k0oWQ

    7) motive edecek bir şeyler bulun. benim motivasyonum acı çekmemek. çünkü her iki ayağımda da sorun var ve her aldığım kilo acı çekmeme neden oluyor. minik motivasyon olarak da sevdiğim kız olur da bir gün karşıma çıkarsa diye şişko gözükmek istemiyorum. sevgi kilo falan tanımaz da kız dünyalar güzeli sen karşısına 2 tane sarkık libero ile çıkıyorsun, olmaz, olmamalı.
    8) son olarak kendine inanmak. inanırsanız olur. tabi inanıp günde 2 big mac gömerseniz olmaz. olamaz yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın