resim
Mustafa Denizli
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:74
Uyruk:Türkiye
  • 1296
    sonunda kendisini beni galatasaraylı yapan ve 80'ler sonu 90'lar başını kah statta kah televizyonda maç kaçırmadan izlemiş 45 yaşındaki dayıcığıma sorabildim. dedim ki: "dayıcım nedir mustafa denizli'nin olayı?"

    kendisinin cevabını hiç yorum katmadan özetle aktarıyorum: "mustafa denizli futbolu ve futbolcuyu çok iyi bilir, yerli-yabancı ayrımı yapmaz, agresif hücum futbolu oynatır, ustaca oyuncu değişiklikleri ile maça müdahale eder, kendisine güvenim tam ve sabretmemiz şart."

    ben o yılları izlemedim ve bilmiyorum, dayıcığımın aktarımı kısaca bu şekilde. özellikle de "agresif hücum futbolu" ifadesi #1853003 şuradaki anekdot ile kesinlikle örtüşüyor. bu ara 3 oyuncu değişikliğini tamamlamaya bile yeltenmemesi kadro derinliğinden memnun olmadığının göstergesi diye düşünüyorum. genel olarak da "halden anlar" şeklinde bilindiği için futbolcuyla diyaloğunun yapıcı olduğu da rahatlıkla söylenebilir. yorumculuğunun son yıllarını hiç program kaçırmadan adeta ağzının içine bakarak izlemiş olan ben de futbolu aşırı iyi bildiğine kefilim. yerli-yabancı ayrımına, transfer tercihlerine, takımı fizik gücü olarak hazırlamasına ve sezon öncesi/arası kamplarına ilişkin bir şey söylemek zor, onun için gerçekten de beklememiz lazım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın