• 13987
    ben bu ruh işini biraz türk usulü olarak görüyorum, ben ruh muh anlamam ruh taraftarda vardır oyuncuda ruh olayı artık eskide kaldı maalesef. ruh değil iş ahlakı olacak, iyi çalışacak ve maç içinde iyi işler yapacak, fark yaratacak kapasiteyi kendisine sağlayacak. bu bir mentalite sorunudur, saha içinde veya bir pozisyonda yapması gerekeni bilip de yapmamak veya kendini onu yapamayacak sevide bırakacak kadar az çalışmak. ruh dediğin olay kapasitesi olan oyuncunun üzerindeki ortamın etkisidir, ortamı sağlayan kim? taraftar ve diğer fiziki şartlar. burak yılmaz'ın golüyle kazandığımız manchester united maçında ki, chedjou'nun golüyle 1-1 berabere kaldığımız chelsea maçında ki atmosferi hatırlayın ve bu iki oyuncunun goller için söylediklerine bakın o golleri biz attırdık o ortamı biz yarattık ruh dediğimiz şey oydu. ama bunu bünyesinde onu yapabilecek kapasiteyi barındıran oyuncuya yaptırabilirsin ancak tutup o kafa golünü mehmet batdal'a attıramazsın.

    yani ben çalışan, işini yapabilecek kapasiteye sahip ve sorumluluk alan adam istiyorum.

    futbol aklı konusu;

    izlenmesi gereken yol basit.

    1) biz ne oynamak istiyoruz?
    2) bunu oynamak için elimizde işe yarayacaklar kimler? (u: yaramayanların kesinlikle gönderilmesi gerekir lamı cimi yok bundan çok çekiyoruz)
    3) eksik bölgeleri kapamak için alınabilecekler kim? *

    yönetim kısmı var tabi işin, adamın futbol aklı vardır ama istedikleri yapılabiliyor mu?

    1) bütçemiz dahilinde olanlar kimler? *
    2) belirlenenlerin en kısa zamanda takıma katılması sağlanır. *
    3) tesislerde spor ortamı sağlanması.*
    4) ülkede galatasaray'a karşı yapılan her şeyin takımlarımıza yansımamasını sağlamak mümkünse hiç olmamasını sağlamak. *
    5) taraftardan maksimum fayda sağlayacak bütün çalışmaları yapmak. *

    bunlar istediğimiz futbol takımının sahada olması ve bu durumum devamlı olması için olmazsa olmaz şeylerdir. sadece birkaçının olması başarının, şans faktörüne bağlılığını ve süreksizliğini arttırır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın