resim
Mustafa Denizli
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:74
Uyruk:Türkiye
  • 1173
    simdilik teshisi yanlis koydugunu dusunuyorum.

    galatasaray'in merkez savunmasi zayif evet, ancak bunun cozumu chedjou'yu ortashaya cekip hem selcuk-bilal, hem chedjou-hakan ikilisini bozmak degil. bu ikililer galatasaray'in gucu olacak sekilde kullanilmali, zira bu 4'lu topu oynamak ve oyuna hakim olmak isteyen bir takim icin cok uygun.

    ihtiyac duyulan kanat hucumlarinin verimini artirmak, ozellikle yasin ve burak'in top kayiplarini engelleyip hucum baskisinin kalitesini artirarak takimi daha uzun sure daha kisa boyda ileride tutmak. sadece bu. eger galatasaray ocak'tan itibaren sag ve sol bekte denayer ve carole'e kavusursa bu zaten yari yariya cozulur. ocak'ta da eksik olarak bir santrfor transferi, bir de yasin yerine oynayacak orta saha ozellikli bir kanat oyuncusu transferi (ki grosskreutz'la da bu halledilebilir) ile bambaska bir takim cikar ortaya.

    hamzaoglu'nun bu vizyona sahip oldugunu dusundum uzun sure- hala da bir nebze bunu hayal ettigini dusunuyorum. ancak bazi kucuk meselelere takilip kaldi, sacma diyaloglarla hem kendine, hem takima zarar verdi. fakat denizli bu projeyi tamamlamaktansa cok daha ozelliksiz, standard bir formata donmeye calisiyor gibi.

    ***

    galatasaray sadece elindeki oyuncularla soyle bir 11 cikarabiliyor.

    muslera
    denayer, chedjou, hakan, carole,
    bilal, selcuk,
    grosskreutz, sneijder, podolski,
    burak(transfer)

    tas gibi iki bek, topu dondurmeyi cok iyi bilen, hiz ve oyun bilgisini birlestirebilen bir stoper ikilisi. selcuk-bilal-sneijder'den turkiye'de diger takimlarda en fazla bir tane var, uc tanesi takimi yerel barselona'ya cevirebilir. sut ve duran top tehlikesini saymiyorum bile. ileride muthis is bitirici bir podolski, oyundan duserse yedekten enerji saglayabilecek bir yasin. eger kazanilirsa dinamo gibi calisacak bir grosskreutz. merkez ucluyu karakter olarak da yedekleyebilecek jose ve emre. hucum gucu araniyorsa beke hamle oyuncusu olarak sabri. gayet net bir plan, ve galatasaray'in aradigi fizik kalitenin fazlasini saglayabilen, bunu yaparken teknik kaliteden odun vermeyen bir ilk 11 ve bu formata uyabilecek yedek oyuncular.

    galatasaray bu sezon 23 mac yapti.
    yukaridaki 11'le (grosskreutz yerine yasin'le) tek bir maca dahi cikmadi.

    ***

    denizli gereken hamleleri yapmiyor gibi, bana takimi cok da takip etmedigini dusunduruyor. aciklamalari da "takimla daha yeni tanistim" filan turunde. hala colak'i merkezde deniyor, jose'yi denedi, halbuki bu denemelerle zaten vakit kaybettik biz sene basinda. simdi de chedjou...

    umarim denizli yaniltir, ancak baslangic bekledigimden kotu oldu malesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın