• 13886
    şampiyonlar ligi'ne katılan 32 takım arasında en düşük puana sahip olan astana'yı 2 maçta da yenemeyerek sezon başında hamza hoca'ya ve yönetime yaptığımız serzenişlerin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. zira sabri, selçuk ve burak'ın aynı anda sahada olduğu bir maçta takımın zekası %75 düşüyor. haliyle astana gayet diri, olgun, aklı başında ataklar gerçekleştirirken bizim takım ne yaptığından ve ne yapacağından habersiz şuursuz bir halde sahada gezinerek göt zoruyla 1 puan alıyor.

    geleceğimizi inşa etmek için öncelikle yapılması gerekenin sabri, selçuk, burak başta olmak üzere bu beceriksiz sürüsünü takımdan siktir etmek olduğunda mutabık kalalım önce. bunlara koşarken götü arkadan gelen olcan'ı, hava topuna çıkma ve teknik açıdan beceriksizliğin sınırlarını zorlayan umut'u da eklersek takım müthiş bir rahatlama yaşayacak.

    sezonun devamıyla alakalı olarak ise benfica, atletico ve astana'lı grupta 3. olup uefa'ya devam etmek normalde tatmin edici bir sonuç ama astana maçındaki görüntümüze bakarsak uefa da hayal kırıklığı olabilir. çünkü biz zihniyetimiz gereği gruptan üst tura çıkamayınca 3. olup uefa'ya kalmayı bir 'o seneyi kurtardık' olarak görüyoruz. bu yüzden de takımın eksikleri göz ardı ediliyor ve yapılması gereken müdahaleler uefa'ya kaldık ve avrupa'da devam ediyoruz diye yapılmıyor.

    bu anlattığım durum 2003-2004 sezonunda olmuş, juve-sociedad-olympiakoslu grupta 3. olup uefa'ya kalmış ve villarreal'le eşleşmiştik. 2-2'lik ilk maçtan sonra da deplasmanda 3-0 yenilip paket olmuştuk. bu sezonki şl'de ortaya koyduğumuz görüntü ve göt zoruyla 3. olmamız bana 2003-2004 sezonundaki halimizi hatırlattı.

    eğer devre arasında yapmamız gerekenleri yapmazsak benzer bir senaryoyu tekrar yaşamamız kaçınılmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın