• 13880
    2015-2016 sezonu öncesi son dakikada bruma ve telles gibi potansiyelli oyuncularını, melo gibi takımın ruhunu kaybetmeseydi oldukça güçlü bir kadroya sahip olabilecek bir takımdı. en azından şimdiki halinden çok daha iyi olacağından eminim.

    http://this11.com/play/abKfNa2aoK.png

    şu görsele bir göz atalım. gördüğümüz gibi kadroda ne sabri, ne burak, ne umut mevcut değil. tek başına bu bile önemli bir şey. bunun yanı sıra potansiyeli carole'den çok daha yüksek ve devamlılığı çok daha fazla olan bir sol bekimiz olacaktı telles kalsaydı. beğeniriz ya da beğenmeyiz ama elimizde başka kanat olmadığı için bruma da iş yapabilirdi bu kadroda. orta sahamız melo sayesinde çok daha diri olabilirdi. her şeyden önce takımı ateşleyen bir oyuncumuz olurdu melo sayesinde. devre arası aramıza katılacak (sorunlar çözülürse tabi) großkreutz da gayet kendi mevkii olan sol kanatta kendine yer bulabilirdi ve cuk diye de otururdu bence. şu tabloda en azından yasin gibi, carole gibi, jose gibi istikrarı olmayan oyuncularımızı rotasyonda kullanabilirdik ve elimizi rahatlatabilirdik yoğun maç trafiğinde. zaman zaman poldi, bruma, kevin gibi oyuncuların yerleriyle oynanıp hatta kenara çekilip, burak gibi oyuncularımızın da "küsmesine" mani olabilirdik. artık yaşı ilerleyen selçuk'un yerine jose'yi yavaş yavaş monte edebilirdik. beklerde telles ve denayer gibi hızlı ve kondisyonu yüksek oyuncularımız sayesinde defansif anlamda sıkıntıları aşağıya çekebilirdik ve ofansif anlamda da daha çok verim alabilirdik.

    şimdi elimizde rotasyon namına hiçbir şey yok. beşiktaş'ın bile kulübesi bizden iyi bu sene. bizim kulübede tarık gibi adamlar var. şu yukarıda saydığım şekilde olsaydı durum hiç olmazsa semih gibi, carole gibi, jose gibi, yasin gibi, burak gibi nispeten daha iyi kulübe oyuncularına sahip olabilecektik. bu saydığım isimlerden yerli olanları şu an düşüş yaşıyorlar ama buna rağmen mecburiyetten ilk 11 başlıyorlar. bunları kızağa çekip kendilerini toparlamalarını sağlayabilecek hamlelerimiz olurdu işte bu sayede.

    mesela carole sakatlandı. adam 1 aydır yok neredeyse ve yerine olcan, hatta artık gerçek bir stoper olan hakan oynuyor son zamanlarda. şimdi bu iş mi amk? tamamen iş bilmezlik. neden? çünkü bu kadro şampiyon kadroydu. şampiyon kadroyu bozmayalım dedik. ulan bari hakkaten öyle olsaydı. şampiyon kadro'da melo'su, bruma'sı, telles'i vardı en azından. şimdi onların yerine adam bile alınmamış durumda. şu yukarıdaki kadroya bakıp iç geçirmemek mümkün değil. üstelik kadrodaki yabancı sayısının artmasıyla birlikte sahada aklıyla oynayan, futbolun dilinden anlayan adamlarla oynayacaktık. mesela bir sürpriz olsa da telles, bruma falan dönse, kevin gitmekten vazgeçse ve şu kadroyla ligin 2. yarısına başlayacak olsak, işte o zaman bu sezonun kalanına dair bazı umutlar taşıyabilirim. hatta bize avrupa'yı ilk yaşatan hocalarımızdan biri olan mustafa denizli sayesinde uefa avrupa ligi'nde bile oldukça güzel bir macera yaşayabileceğimize inanabilirim. fakat elimizdeki kadro şunun kıyısından bile geçmiyor. devre arası güzel takviyelerde bulunmazsak sezonu avrupa kupalarına bile gidemeyecek bir noktada bitirebiliriz maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın