• 13680
    melo gittikten sonra orta sahada olusan defansif hircinlik eksikligi hepimizin malumu. ayrica takim olarak cok kostugumuzu soylemek pek mumkun degil.

    bu veriler bir kenarda dursun. hucumdaki tek forvet burak ya da umut. podolski sagda, sniper ortada solda da yasin. bizim hucum anlayisimiz genel olarak burak'i savunma arkasina kacirma uzerine. takimimizda forvet uzerinden yuruyen bir organizasyon eksikligi soz konusu. tek forvet oynadigimizda ayaginda top tutamayan forvetlere sahip olmamiz bunda en buyuk etken. sneijder ve podolski'nin final noktalarinda cok daha fazla topla bulusmasini saglamadigimiz takdirde toplar forvetlerimizin ayaginda ölüyor. bunun disinda selcuk da rakibin arkasina sikca saklaniyor. rakip ceza sahasina kadar sayica cok olabilsek de,ceza sahasi icinde cogalamiyoruz. bunun en buyuk nedeni, az once de belirttigimz üzere forvetlerimizin top tutamayisi.

    takimda hala değişmesi gereken cok adam oldugunu dusunuyorum. ancak kisa vadede ofansif gucumuzu artirmak mumkun olabilir.

    13 kasım 2015 macaristan norveç maçında macaristan'ın attigi ilk gole bakin. tek kisi 3 kisiyle basbasayken guzel bir vurusla gol atıyor. vurus kalitesi gibi konulara girmeyecegim, zira uzerinde durmak istedigim konu daha farkli. takimimizin yas ortalamasi yuksek oldugundan, ilerid ve geride mac boyu cogalmamiz mumkun olmuyor. burak her ne kadar hizli da olsa ileri atilan topu almayi becermek, ayaginda tutup takimi rahatlatmak ve ileri cikarmak gibi meziyetleri yok. sirf bu durum bile bizim son yillarda bircok maci diken uzerinde izlememize neden oldu. sayet bizim ayagina biraz hakim, fiziken de biraz diri ve rakiple az cok bogusabilecek kadar guclu bir forvetimiz olsaydi, topu ileri gonderdigimizde 3 kisiyle bas ederek skor bulabilirdik. skor bulmasak da takim arkadaslarinin cikisini bekleyip set hucumunu kurabilen bir forvetle simdiki hucum zaaflarimizi onemli olcude azaltabilirdik. bunun yaninda bu faktorun defansif katkisi da goz ardi edilemez. cunku cikarken kaptirilan toplardan dolayi eksik yakalanma riskinizi minimize ettiginiz gibi, skoru tutmaya calistiginiz zamanlarda en kotu ileride oyunu sogutmus, hatta rakibin de yari sahaya donmesini saglamis olurdunuz. bir tasla iki kus misali. bu sebepten bu ozellikleri on planda bir forvetimiz olursa, tum skor yükünü uzerine yuklemek gerekmeyecek, gol istatistikleri de daha homojen dagilacaktir. ayrica yasli oyuncularin oyun icinde dinlenmesi de saglanabilir. takimi kisa vadede komple degistiremeyecegimize gore bu sekilde gecici bir cozum bulabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın