• 148
    dünya üzerinde eyyamcılıkta açık ara 1 numaradırlar.
    - iki takımdan biri 10 kişi kalırsa ilk fırsatta diğer takımı da 10 kişi bırakmaya çalışırlar.
    - iki takımdan biri şüpheli bir penaltı kazanmışsa ve bu penaltı gol olursa takdir hakları % 95 golü yiyen tarafa döner.
    - iki takımdan biri ofsayt şüphesinde bir gol bulursa takdir hakları yine golü yiyen takıma döner.
    - iki takımdan ev sahibi olanına başta gol bulacak şekilde yardım edilir. ittirilir tabir caizse. sonra deplasman takımına uydurma bir kaç avantaj sağlanır ama sonucu değiştirmeyecek boyutta olanından.
    - fb maçlarında şüpheli pozisyonların % 90'ın da fb lehine düdük çalınır veya çalınmaz.
    - inkar etmeyelim bize de yaparlar bazı zamanlarda. bir kaç örnek vereyim;

    -2 sezon önce oynanan ve 3-3 biten fb - bjk maçında fener ilk yarı 10 kişi kalmıştı. o dakika yemin ederim bjk'ın da 10 kişikalacağını biliyordum. kaldı nitekim. necip hiç yoktan atılmıştı oyundan. üstelik fb'de emenike''nin de kesinlikle atılması gereken bir maçtı. ama maç bir şekilde hem skor olarak hem sayı olarak berabere bitirtildi.

    - süper finalde kadıköy'de oynanan fb - gs maçında hatırlarsanız dia, düdükten sonra topa vurduğu için -ki topa vuruş biçimi hakemin saha içindeki otoritesini ciddi şekilde zedelemişti- tamamen haklı bir kararla sarı kart görmüş ama bu dia'nın 2. sarı kartı olduğu için oyundan atılmıştı. ama değerli hakemlerimiz durur mu? orta sahada fb lehine verilen faulden haberi olmayan ujfalusi, topu kenardaki arkadaşına atmıştı, fb'li futbolcular da mal bulmuş mağribi gibi hakemin kafasına üşüştü. ujfalusi'nin topa vurduğunu dahi görmeyen dolayısıyla topa vuruş biçiminden ve topu atarken ki vücut pozisyonundan haberi olmayan hakem sazan gibi atlamış veya atlamak istemiş ve ujfa'yı 2.sarıdan oyundan atmıştı.

    - yine bir başka gs-fb derbisinde emre'ye karşı giriştiği psikolojik harpten mutlak zaferle ayrılan melo, rakibini kendine faul yaptırmak suretiyle oyundan attırmıştı. kazandığı zaferi emre'yle paylaşmak isteyen melo emre'ye çıkacağı yeri el ve dil yordamıyla göstermişti. devre arasında sosyal medyada olan bitenden haberdar olan hakemler 2. yarının sonunda sebebini hala bilemediğimiz bir nedenle melo'yu sahadan atmış ve maçı 10'a 10 tamamlamak vazifesini yerine getirmişti.

    ilk iki örenekteki hakem bugün dünyanın en iyi hakemi olarak tanınan cüneyt çakır 3. örnekteki hakemse bülent yıldırım. hani şu derbi deyince akla gelen 2-3 hakemden ikisi.

    hadi ayıp olmasın bizim lehimize yapılan bir eyyamdan da örnek verelim. 2012-2013 sezonunda sahamızda, gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olduğumuz maça götüreyim sizi. bizim lehimize verilen penaltıyı hatırladınız mı. skor 1-0 iken. galatasaraylıyım diyenlerin % 99'u inşallah gol olmaz dediği penaltı. drogba'da kaçırmıştı zaten. ben hayatımda bu kadar penaltıyla alakasız bir penaltı görmemiştim. o penaltıyı verme sebebi neydi dersiniz. yediğimiz golde kendini yere atan eboue'nin hakemin kafasını karıştırması. başka bir şey değil. hakem ulan acaba faul mü vardı dediği an, kafasına koydu. şunlara da bir kıyak geçeyim de başım ağrımasın diye. uydurdu o penaltıyı. o olmasa başka bir pozisyonda yapacaktı.

    şu örnekler bizim gözümüzün önünde oynana maçlardan. bizim izlemediğimiz maçlarda kim bilir ne dolaplar dönüyordur. velhasıl cüneyt çakır dahil hiç bir hakeme güvenmiyorum. yeni nesilden ali palabıyık biraz umut veriyor gibi ama bakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın