• 244
    galatasaray'ın her başarısızlığında bilgisiz ve sığ insanlar tarafından sövülen ,
    hakaret edilen, 500 küsur senelik, türkiye'nin en önemli eğitim kurumu ve galatasaray kulübünün diğerlerinden farklı olmasının sebebi.
    bu sözlükte çapsız turnusolu.
    500 sene diyorum bak, 5 asırlık kültür birikimi , türkiye'nin seçilmiş en iyi çocuklarına veriliyor.
    5 asırdır. o klüpte nevizadede, veya dostlar kıraathanesinde kurulmadı , o lisede kuruldu ve büyüdü.
    klübün dna'sına derinden işlemiştir. kulüp, lise kültüründen ve ilkelerinden falan ayrışmaz, böyle bir beklentiniz var ise değil senin ömrün,
    torununun torununun ömrü bile yetmez...ilk önce beklentinizde gerçekçi olun yada yol yakınken meşrebinize uygun başka bir takıma geçin.
    böyle bir yetişmiş ve eğitilmiş insan gücünün kulüp içinde olması her zaman avantajdır, fark yaratır.
    ama bu demek değildir ki , tek bunlar olacaktır. hayır..
    galatasaray kültürünün beşeri kalite standartlarına uygun ve galatasaray kulübünü seven herkes bu klüpte yer bulmalıdır.
    galatasaray kulübü sevgisi kağıt üstündeki nitelik bazında üstünlük olmaz, ona en yararlı olan, en iyi hizmette ve katkıda bulunan en iyi galatasaraylıdır.
    gerisi yalan ve elitistlik.

    evet bir güruh kulüp üstünde çıkarlar sağlayarak hegomonya kurmuştur ve bazısı liseli sıfatı kisvesi altında yapmaktadır.
    ki bu güruhun önemli bir kısmı da lise mezunu değildir esasında , çıkar her zaman birleştiricidir, yamanmışlardır.
    buna ait lise mezunu olan, adı geçen yaşlılar ise liseye zamanında ekonomik güçle giren kesimdir ve yavaş yavaş sahneden silinmektedirler, silineceklerdir. sınavla giren kesim ise genelde lise ve kulüp yönetim ayrışmasının yapılıp her iki kurumun yönetiminin layık olduğu şekilde yapılmasından yanadır.

    söz konusu dominant güruh, kulübe simdiye örnek olarak bir birim zarar verdiyse, liseye ve ilgili kurumlarına son 40 yıldır 10 birim zarar vermektedir.
    buna karşı olan , mücadele eden lise mezunu sayısı ise oldukça fazladır.
    ama aynı zamanda bu mücadele eden insanların kutsalı , bağlı oldukları değer lisedir. sen liseye sövdükçe onları da karşında görürsün,
    yanında değil. eğer galatasaray'da birgün birşeyler değişecekse, bu sağduyulu grubun desteği ile içeriden başlayacaktır.

    ama sen her olumsuzlukta liseye söversen, işte tam onun kisvesi ve şemsiyesi altına girmek isteyenlerin oyununa gelirsin.
    yapmayın , lise demeyin, liseli demeyin. isim verin, grup ismi verin, yaşlılar deyin, ama lise veya liseli demeyin
    çünkü hakikaten ne alakası var, ne de faydası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın