resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 10544
    ilk 3 maçta 1 puan alan ve moral motivasyon olarak çökmüş bir takımla kalan 7 maçta 17 puan toplamak iyi bir başarı. bu gerçeği göz ardı edemeyiz.

    futbol ölçeği yönünden bizden kat be kat aşağı olan izlanda'ya ve izlanda kadar fark olmasa da yine bizden aşağı olan çek cumhuriyeti'ne geçilmek ise bir başarısızlık. bu da diğer bir gerçek.

    gruptan çıkmamızda, seri başı olarak gelen hollanda'nın, tarihinin en kötü eleme grubunu geçirmesi sonucu elenmesi kilit noktamızdı. biz de bu şansı iyi kullandık.

    toparlarsak; ilk kuralar çekildiğinde direkt çıkmamızı gerektiren bir görüntü vardı. hollanda'nın ardından çekler'le avantaj bizde olmak suretiyle ikincilik için çekişecek gibiydik. 3.maçtan sonra çıkamama riskini net olarak hissettik ki işin buraya gelmemesi gerekiyordu. 5-6. maçların ardından play-off'a kendimizi atsak yetere döndü iş. bu noktaları görmek lazım. başarısız bir süreçti. son olarak, şansımızın da yardımıyla ve doğruları da yaparak en iyi 3. olarak gruptan çıktık.

    şimdi; ne olursa olsun turnuvaya direkt katılmak başarı mıdır ? evet. grubu incelersek, bu grupta alınan 3.'lük başarı mıdır ? hayır. bence ortada yanlışın doğruyu götürmesi gibi, başarının başarısızlığı götürme olayı var.

    yukarıdakileri yapan kişi fatih terim. takımla birlikte, başarı da başarısızlık da kendisine ait. ben kendisini gruptan çıkmayı başardığımız için naçizane tebrik ediyorum. fakat yarından itibaren manşetler, televizyonlar, bütün spor programları, burada kendisine sonsuz sevgi besleyen kişiler, ulvi bir başarı kazanmış gibi söz edecek kendisinden. grup süreci ise bence bunu söylemiyor. bu gerçekliğin farkında olan zaten çok kişi de var.

    haydi şimdi tv başına kendisinin böbürlenmesini ve laf sokmalarını izlemeye.
App Store'dan indirin Google Play'den alın