• 62
    cok basit kelimelerle anlatmak gerekirse, 1929 buyuk buhranindan cikis icin ingiliz ekonomist john maynard keynes'in getirdigi cozum onerisi, harcadikca kazanmakti. devlet para harcayip baraj yaptiracak, o barajin insaatinda calisan isciler maaslarini harcayacak, firmalar para kazanip yatirim yapacak, o yatirimlar sayesinde daha cok insan is bulacak ve daha cok para harcanacakti. gunumuz kapitalizmin temeli de buna dayanir zaten.

    ise bu yonden bakarsak eger, chelsea son bir kac senede, real madrid ve manchester city ile beraber en cok para harcayan 3 klupten biriydi. o transferler sayesinde bir cok klubun kasasi doldu, gelen parayla yeni transferler yada yeni yatirimlar yapildi ama piyasada her zaman para dondu. simdi boyle bir guce transfer yasagi getrmek sadece chelsea'yi degil diger klupleri de etkileyecektir. is bu halden dolayi, ben bu yasagin fifa tahkim kurulu tarafindan bu sebebe dayanarak iptal edilecegini dusunuyorum.

    edilmezse de saglam bir teori ile geldigim icin bu entryi yutmayacagim.

    tanimi toparlamak gerekirse, futbol ekonomisine katkilari dusunuldugu zaman, aldigi transfer yapmama cezasinin para cezasina donusturulecegine inandigim takimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın