• 241
    dünya gelişiyor. hemde inanılmaz bir hızda en basit örneği teknolojiden vereyim 2005 yılında, ben 6. sınıftayken elinde 6600 olan çocuklar parmakla gösterilirdi. tabi bunda mahallemin ekonomik açıdan çok ta iyi olmamasının payıda vardır. ama o zamanlari hatırlayanlar bilir sağlam telefondu. şimdi ise elimize 6600 geçse eskiyi hatırlayıp ufak bir gülümseme belirir. şimdiki telefonlarla kıyaslamayı birak, yanlarına konulduğunda ona telefon bile denmez. (ve eğer bir arkadaş grubuyla oturuyosak mutlaka biri sağlamlığından dem vurup telefonu top niyetine kullanır :) ) dünya daki değişimin bir kere daha farkına vardık sanırım. 10 yıl öncesi bile insana nostalji gibi geliyor.

    ve galatasaray lisesi evet turkiyenin zeka işçiliğini belki tek başına sirtlayacak bir beyin takımına sahip. halada öyle fakat klüp yönetimine dönüp baktığımızda orada 6600'la bile kıyaslanmayacak kadar antika(eski değil) beyinler var. bundan dolayı dünyadaki gelişime ayak uyduramiyoruz. hala futbol takımının iskeletini 5 yil önce bile orta yaşlarda ve formunun zirvesinde olan ama artık yaslanmış oyuncular oluşturuyor.

    ve bunun için hiç bir şey yapılmadı! ustune ustluk en son olarak senin teknik direktörünun basın toplantısında açıkça istediği ve oyun sitili nedeniyle en cok ihtiyacın olan genç oyuncu 2 gün sonra rakibine transfer oldu.

    tarih boyunca turkiyenin yüz aklarinin çıktığı bir lisedir. ama artık 6600 gibi vadesini doldurmuştur. artık dünya çok farklı dolayısıyla futbol da çok farklı. futbolu futboldan anlayan adamlar yönetir. bayern münih yönetim kuruluna bakın, demek istediğimi anlarsınız. veya çok uzaklara gitmeye de gerek yok. en basitinden süleyman hurma bile çok cüzi miktarlarla, bunu tam anlamıyla kahrolarak söylüyorum bizimkinden iyi takım kurdu.

    bu dediğim olay tabiki burada yazıldığı gibi basit değil. çok radikal bir karar ama umarım 6600'ı gülümseyerek hatirladigimiz gibi onlarıda her daim gülümseyerek hatirlariz. süreç bu kadar uzun sürmez...
App Store'dan indirin Google Play'den alın