• 13370
    ulan hala şu şurada oynamalı, bu burada oynamalı diyen var. yahu bu takımın belli bir pyun planı yok, önceden belirlenmiş ve çalışılmış hücum atraksiyonları yok, vs.. yabancı birisine galatasaray nasıl bir takım deseniz bir şey söyleyemez. ne hızlı hücum yapan bir takımız, ne kanatları kullanıyoruz, ne ortadan etkili oluyoruz, ne pas futbolu oynuyoruz. hiçbir şey yok. takımın başında hoca var ama takımı çalıştırmıyor. bir takım olarak oyun oynamayı öğretememiş. işte sorun bu. tamamen spontane hücum edip tamamen spontane savunma yapıyoruz. stoperler topu alıyor en az 15 saniye topu çıkarmak için boş adam arıyor. ufacık bir boşluk gördüm mü 30 metrelik pas atmaya çalışıyor. o topu tutacak olan da burak olunca doğruca bizim kaleye atak oluyor. 20'şer 30'ar metrelik paslarla hücum ediyoruz. böyle bir futbol anlayışı mı var? sneijder'in sahadaki tek görevi kaleyi gördüğü anda şut çekmek. onu da kendi insiyatifiyle yapıyor. yoksa oyun planımız bu olduğundan değil. bakıyor adam kimse boşa kaçmıyor, herkes donmuş vaziyette yerinde duruyor vuruyor nerden bulursa.

    selçuk mesela pası veriyor sonra hooop rakibin arkasına geçiyor. bir daha ona pas vermesinler diye. sabri desen adamın içinden top geçirmeye çalışıyor. top rakibe çarparsa taca çıkacağını hesap edecek kadar akıllı ama o tacı doğru kullanamayacak kadar futboldan bihaber. herkes semih'e filan kızıyor da bir maçta 20 defa 30 metrelik düzgün pas atan stoper var mı? semih buna mecbur kalıyor. çünkü en yakınındaki adam 30 metre uzakta.

    burada yazan bütün senaryolar denenmiştir. podolski'nin tek forvet oynadığı, sağda oynadığı, solda oynadığı, sneijder'in ortada oynadığı, solda oynadığı vs.. sonuç hep kötü futbol. nedeni bu. oyun planı yok.

    ortada kötü senaryo varsa ve kurgu hiç yoksa güdük necmi'yi halit akçatepe oynasa ne olur oynamasa ne olur? inek şaban'ı kemal sunal oynasa ne olur oynamasa ne olur? sonuç hep kötü olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın