resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 10391
    kendisi olmasaydı ingilizler futbolu icat etmeyeceklerdi. o yüzden ahımız var diyenler off falan yağne bence.

    şunca eleştiri arasında bir yerde dahi "türkiyede futbolun gelişmesinde terimin katkısı yoktur." cümlesi yahut muadili bir görüşün ifadesi yok. buna rağmen o kadar ağır saçmalıyor ve o denli komik duruma düşüyor ki, savunucularının tek tutunduğu nokta hep eski başarıları.

    demek ki bir doktor birinin hayatını kurtardıktan sonra hayatının bir başka döneminde o kişiyi kobay olarak kullanıp daha ağır hasta edebilir. olmayacak bir ilacı göz göre göre verdiğinde hasta yakınları çıkıp "o ilaç yakınımıza zarar veriyor." dediğinde, doktorun yancıları da çıkıp diyecekler ki "şimdi zoror voroyor dediğiniz doktor zamanında hastanızın hayatını kurtarmıştı." bu varsayımdan hiçbir farkı yok bu savunmanın. zamanında başarılı oldu diye şu an içinde bulunduğu saçma durum savunulamaz.

    bu varsayımda en azından hasta yakınlarının hastayı başka doktora götürme şansı var. bizimse hocayı değiştirme şansımız yok. bunun yanında adaletin olmadığı yerde ne milliyet olur ne zilliyet, ne dini ne milli duygu yaşar. fatih terim insanların içindeki adalet inancını sarstığı oranda milli hisleri de öldürüyor. bütün bu insanlar salak değil mi? yıldan yıla en ağır millicilerin dahi milli takıma olan bu soğukluğu hep onların suçu. yıllardır kendinde hiç hata bulmayan, hep hakem - federasyon - rüzgar - medya dörtlüsüne saran, her şeye atarlanan, hak edeni dışarıda bırakıp hak etmeyene sonsuz kredi açan, iki ay önce ima yollu saldırdığı adamlarla iki ay sonra can ciğer olan bir adamın milli takımın başında durmasının bunda hiç suçu yok.

    2000 yılında değiliz artık, o yıllarda matias almeyda diye bir adam vardı, o gün dünyanın her takımında banko oynardı mesela. bugün o tipte adamları maldonado diye aşağılıyor insanlar. dünya futbolunda dengeler 2 3 senede değişiyor, biz burda terimle ilgili ağzımızı açtığımızda hemen "onun sayesinde başarılıyız." komiklikleri geliyor.

    neyse, hakem yüzünden letonyayı yenememiş milli takımın ezeli ve ebedi hocası. değişmez, değişemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. anaların doğurduğu en büyük aslan. ondan daha büyüğü bu dünyaya gelmedi. futbol onun yüzü suyu hürmetine yaratıldı. bazı itikadlarca şefaat edebilecek denli veliyullah olduğuna inanılır. başına hazret sıfatı getiriniz.

    örn: hz. fatih terim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın