• 635
    (bkz: gökhan gönül/#1680678)

    bu entry'yi girdigimde bana abartiyorsun abi o kadar da olamaz diyen cok oldu. aylar sonra bugun ise en ofsayt entrym olmus nazar boncugu olarak duruyor. buradan turk futboluna baglayacagim, biraz taraftar aklina deginip.

    ilk hafta maclari sonunda mehmet demirkol etoo'nun kaptan cikmasiyla ilgili konuya deginmisti. mac baslamadan hemen once antalya kaptani jest olsun diye etoo'ya kaptanlik vermis ve bunu kariyerine saygimdan yapiyorum demis. muthis olay. mehmet demirkol da guze bir jest oldugundan bahsedip sunu soyledi: "normalde turk futbolcularinin psikolojisi boyle degildir, ben etoo'ya kaptanlik yaptim demek icin bak burasi turkiye biz de buyuz gibi dusunur kaptanlik falan vermezler" demisti. evet turk spor adamlarin mantigi bu sevgili yazarlar. terim'in de sahada 2 galatasaray as kaptan'i varken fenerin 3. hatta 4.kaptanina milli takim kaptanligi vermesinin sebebi de bu.

    turk futbolu ben de biliyorum, siz kimsiniz mantigi yuzunden ilerleyemiyor, yeteneksizlikten degil. futbolda ne var canim, calim atan sut ceken adam iyidir, sahaya iyi oynayan adami koyabilirsen bitti. bu yuzden aziz yildirim takim yonetiyor hala. ilhan cavcav finansal olarak dogru isler yapsa da takimi kontrol etmeye calistigi icin genclerbirliginin yillardir kupada bile yari finali yok. bu yuzden burak kendi gelisimini durdurdu. bu yuzden selcuk muslera ile topun kullanimi konusunda tartisabiliyor.

    biz asiri kompleksli bir ulkeye donustuk. gecen gun adam twitter'da unlu olmus hafif mesref bir kadinin ronaldo'ya yanlamasindan bahsederken elin ecnebisiyle yatacak olmasindan rahatsiz oldugunu belli ediyor. sizin kardesiniz yok mi diyerek. peki ya van persie? musluman bir kadinla evlenip musluman oldu adam simdi kotu bir sey mu oldu yani? neden yabancinin penisi gucune gider bir insanin? cunku asiri kompleksliyiz ve kendimizi fazlaca sevmeye basladik. narsisistik sekilde de degil. bildigin ayristirarak kendimizi. ama acun ilicali hakkinda adriana lima ile beraber lafini duyunca mutlu olur ayni kesim, vay be bizim oglanin pipisini gordun mu?

    turk futbolunda etkisi de dogru olani benimsemeyip kendine katki yapmaktansa, biz biliyoruz zatenlerle akli ikinci plana atmakla gerceklesiyor.

    milli takim kaptanlik secimindeki ego ve kucumsemeden, turk futbolu ve turk insaninin kompleksine gecis yapmaya calistim. bunun hakkinda bir kitap dolusu sey yazabilirim fakat gozun gordugu inkar edildikce bu ne ise yarar bilemedim.

    hayatinda detaylari goremeyen insanlari bazen kiskaniyorum. ne de olsa umursamazlik erdemdir ve cahillik mutluluk getirir. fakat hemen sonra da sunu soyluyorum, modern bilgelik farkindaliktir. iyi ki beynim var, iyi ki algilarim her sey icin acik.

    amacim kimseyi kizdirmak degil, kimseye de kizmiyorum artik. sadece kisileri galatasaray'dan degerli goren, bu ve bunun gibi entry'leri anlamak istemeyenleri ise hagi'ye kulak vermeye davet ediyorum: "en buyuk galatasaray kardesim. baska bir sey yok"
App Store'dan indirin Google Play'den alın