• 13099
    19.08.2015 real madrid galatasaray maçında çok iyi oynadığı söylenen takımımız. maçın tamamı youtube' da mevcut. çok iyi pas yapmışız ki bunda emre çolak ve rodriguez' in pas verdikten sonra sabit kalmayıp kendilerini boşa çıkarmalarının payı büyük. demek ki hücumdaki tek sorun burak değilmiş, zira ondan kat be kat yeteneksiz olan umut bulut varken bile takım hareketli oynarsa pozisyon bulabiliyor, pas yapabiliyormuş. ama asıl sorun savunmada. galatasaray rakibine önde basıyor, tamam bu çok güzel ama o kadar sahte ya da plansız bir baskı ki bu rakip çok rahat çıkıyor bu baskıdan ve çıktığı anda da orta saha bomboş olduğundan hunharca(en doğru kelime bu) 4' lü savunmanın üzerine akıyor. bilerek dakikayı da alarak caps atıyorum, maçın daha 14. dakikası bu pozisyon ve kalecinin kısa kullandığı aut atışıyla yiyoruz bu pozisyonu. 7 oyuncuyla rakip sahada bastık, herkes sözde alanı daralttı ama real madridli oyuncu basit bir vücut çalımıyla oyuncumuzu oyundan düşürüp pası verdiği anda manzara 4. fotoğraftaki gibi. ve bunların olması 10 saniye kadar sürdü sadece. sonrasında adam kötü pas attı ve pozisyon bitti ama inanın biz bunun aynısını sivas' a da yaptık. sürekli bu oluyor, sürekli aynı nedenden dolayı pozisyon yiyoruz.

    naçizane fikrim ya o kadar önde basmayacağız ya da basıyorsak tam basıp savunmayı da baya bir çıkaracağız. ya da kısmından sonraki çözümü dünyada bir barça bir de munih yapıyor zaten, biz yaparsak kevgire döneriz. o zaman bu kadar önde basmayacağız zira bizim orta sahamızda emre belözoğlu, okan buruk, suat kaya, forvette hakan şükür gibi gerçekten doğru pres yapan, ve gölge pres yerine gerçekten topu kapmak için topa giren oyuncularımız yok. dahası birbirini bu kadar tanıyan bir takımımız da yok. hakan şükür için orta sahamızdan birinin(okan diye anımsıyorum) sözüydü, biz onun bir vücut hareketinden prese başlayacağımızı anlıyorduk, demişti. bir ihtimal de o baskıyı yapan bütün oyuncuların süratle geri dönmesi. sneijder, podolski, burak, yasin buna bu kadar efor harcarlarsa bu kez hücum edemezler ama haklı olarak. 10 tane paul karacan ile oynamak gerekir o durumda. müthiş mücadele eden ama sonuç alamayan bir takım çıkar ortaya. ironik olacak ama futbol denge oyunudur.

    http://i.hizliresim.com/1kL9r5.png (autu kısa kullanarak başladılar, biz de baskıya başladık)
    http://i.hizliresim.com/1kL9DY.png (basit kısa pas yapıyorlar, presimiz buna engel olamıyor)
    http://i.hizliresim.com/Xo0nq0.png (emre, okan filan bu çalımı yese de o adamı yakalar dahası çalımı yemezler)
    http://i.hizliresim.com/kgb2Ly.png (6 7 saniye önce aut kullanan takıma yakalanışımıza bakın. sanki kontra yiyoruz. şimdi hangi stopere hangi beke kızacaksın bu pozisyonda? solda ronaldo var zaten de sağda da bale olduğunu düşün. ikisi de birebirde bırakın sabri' yi, tarık' ı, telles' i, carole' u; dünyanın bütün beklerini rahatça geçebilecek adamlar. geçme ihtimalleri %50 en azından. bale, ronaldo, messi, hazard, nkoulma, nani, gökhan töre vs. iki kez birebir yakalarsa bir beki, birinde kesin geçer)

    ve hala bazı arkadaşlar sorunu dizilişte filan arıyorlar. diziliş artık çok önemsiz bir şey futbolda. kimse stabil oynamıyor çünkü. mesele mentalite. istersen 5-5-0 oyna. sen rakibe bu auttaki gibi basacağım diyorsan ve rakip o baskıdan çıkarsa yine böyle yakalanırsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın