• 590
    2015-2016 sezonu öncesi hemen hızlı bir değerlendirmelerini yapalım:

    öncelikle geçen seneyi dördüncü tamamlamalarından mütevellit bu sezon şampiyonlar liginde 1 senelik aranın ardından tekrar boy gösterecekler. ön elemede kim gelirse gelsin bence rakiplerini geçip adlarını gruplara yazdıracaklardır.

    geçen sene manchester united'ın en büyük problemi olan savunma bölgesindeki açık bu sezon da henüz kapatılmadı. önümüzde 1 aylık bir süreç var ancak premier lig bu hafta sonu başlıyor ve manchester savunma yönünden oldukça eksik. sağ beke bu sezon darmian transferi yapılırken, son iki sezon durmadan sakatlanan rafael lyon'a gönderildi. buna ek olarak valencia sağ beke devşirildi ve sağ taraftaki problem şimdilik ortadan kalktı. sol bekte geçen sezonun başında alınan ve sakatlıklarla boğuşan luke shaw bu sezonun en güçlü adayı. onu yedekleyebilecek genelde orta sahanın ortasında veya sol tarafında kullanılan daley blind ve de yine sol açıktan devşirilmeye çalışılan ancak başarılamayan ashley young da rotasyon için yeterli gibi gözüküyor. savunmanın ortası ise tam bir bomba, cam adamlardan kurulu bir havuz; phil jones, marcos rojo, johnny evans, chris smalling ve blackett de dahil olmak üzere bir kaç genç. bu saydığım oyuncuların rojo dışında bence hiç biri manchester united kalibresinde oyuncular değilken, manchester ekibi henüz bu bölgeye bir transfer yapabilmiş değil. bir ara sergio ramos sesleri yükseldi, sezon başında hummels dendi ancak elde henüz olan şey koca bir sıfır.

    orta sahası ise her ne kadar di maria'yı kaybetmiş olsa da bir hayli güçlendi manchester united'ın. özellikle schweinsteiger ve schneiderlin ile merkez ve defansif orta saha oyuncu eksiğini kapatan manchester, üretici kanat ya da forvet arkasındaki eksiğini de memphis depay transferiyle kapatmış durumda. elde var olan juan mata, ander herrera, maourane fellaini, michael carricek ve adnan januzaj gibi isimlerle birlikte çok sağlam ve rotasyonu çok bol bir orta saha kurmuş oldu manchester united.

    forvet pozisyonunda ise kağıt üzerinde geçtiğimiz seneye nazaran çok ciddi bir güç kaybı yaşadılar ve henüz beklenen o yıldız golcü transferini gerçekleştirmediler. geçtiğimiz sene takımda bulunan ancak neredeyse sıfır katkı veren falcao bu sezon chelsea'nin yolunu tutarken, robin van persie ise fenerbahçe'ye transfer oldu. takımın en büyük silahı durumundaki wayne rooney şu an takımdaki tek gerçek golcü durumunda olup, kiradan dönen küçük bezelyecik 'javier hernandez' eğer takımda tutulursa ancak kenardan gelen iyi bir yedek oyuncu olacak. sezon içerisinde muhtemelen depay zaman zaman ileri uca kaydırılacak olup, manchester unitede muhtemelen bir forvet transferi daha gerçekleştirilecektir. keza van gaal'in geçtiğimiz sezon rooney'i önce oyun kurucu mevkinde oynatıp daha sonraları merkez orta sahaya kadar çektiği düşünülürse, van gaal'in ileri uca mutlaka birini alacağı çıkarımını yapabiliriz.

    bilerek sona sakladığım, geçtiğimiz sezon manchester'ın en sağlam bölgesi olan kalesi bu sezon düşecek gibi görünüyor. real madrid'in aylardır süre gelen de gea arzusuna de gea'nın da ana topraklarına dönme isteği eklenince bu transfer çok yakında gerçekleşeceğe benziyor. van gaal geçtiğimiz sezonun devre arasında takıma kattığı valdes'i de gözden çıkarmış ve yeni transfer olarak sergio romero'yu takıma katmış durumda. romero ise her ne kadar arjantin'in kalesini koruyan kaleci olsa da, o da bana kalırsa manchester united'ın kalecisi olabilecek seviyede bir kaleci değil. savunmadaki sıkıntılara bir de kaleci sıkıntısı eklenince manchester'ın özellikle kalesini gole kapatabilme konusunda büyük sıkıntılar çekeceği ortada.

    toparlayacak olursak; yeni sezon geliyor hoş geliyor, manchester özellikle orta alanıyla yeni sezona hazır, hücumda eksikleri var savunmada ise acil takviyeye ihtiyaçları var. eğer önümüzdeki ay içerisinde gerekli adımlar atılmazsa manchester'ın kırmızıları bu sezon da ilk iki sıraya uzaktan bakarlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın