• 12852
    tüy bitti. dilimizde tüy bitti. sezon kapandığından beri bas bas bizim bağırdığımız hatta takımın geçtiğimiz sezon sahadayken ta kendisinin bas bas bağırdığı eksikler vardı ve neredeyse sezon bitiminin üzerinden 2 aya aşkın bir süre geçmişken hiçbirinin kapatılmamış olduğunu görmek gerçekten büyük bir rezalettir.

    wesley sneijder'i elinde bulunduran kulübün 2 forvet ile sahaya çıkma lüksü olmayacağından, bu takımın oynayacağı taktik 4 2 3 1 olacaktır. iki sezon önce yarattığımız 4 3 1 2 taktiği ittire kaktıra işlemişti ancak merkez orta sahanızda 3 tane canavar olmadan bu sistemi oynamak mümkün değil. tabii ki zaman zaman çift forvetli sisteme dönülecektir ancak bu takımın genelde oynayacağı taktik kesinlikle 4 2 3 1 olacaktır.

    o zaman dönelim de bir kadromuza bakalım. öncelikle şunu belirteyim durum her ne kadar oldukça vahim olsa da ilk söylediğim söz "allah'a şükür kalecimiz var".

    bu yüzden kaleyi pas geçiyor ve savunma ile başlıyorum. yapılan son sürpriz yumurta carol transferi ile en azından sol bekte ortalama bir rekabet söz konusu oldu ve bu sezon rahatlıkla telles-carol ikilisiyle geçer. sağ beke bakıldığında ise içler karartan, güneşli bir pazar günü dışarı çıkmak istemeyen bir ergenmiş gibi hissettiren bir durum söz konusu. sözde sağ bek olarak görev alan iki oyuncumuz var, biri sabri diğeri ise sabri ile bile yarışamayacak tarık. buraya satırlar ayırmak istemiyorum çünkü inanın hayattan soğuyorum şu an o yüzden buraya gelecek bir transfer şart. o zaman elde var 1.

    stoperler, geçtiğimiz sezon özellikle ligin ilk yarısında bizi yakan bölge. chedjou kaliteli, iyi bir savaşçı, semih ise evlat ama senelerdir üstüne koyamayan ve hep bir şeyler eksik dedirten canımız. yedekleyecek oyuncular balta ve koray. buraya her ne olursa olsun tecrübeli bir oyuncu şart. savunmacılarımıza direktifler verebilecek lider bir oyuncu, semih'i ujfa gibi adam edebilecek bir kumandan. bize öyle ne idüğü belirsiz, ya tutarsa transferinden ziyade buraya alınacak bir tecrübe şart. yoksa durum burada da sallantı da. idare eder mi ittire kaktıra eder. ama biz 2 diyelim.

    eğer melo ayrılmayacaksa orta rotasyonumuz 3 4 oyuncu dışında bok olsa da oraya alabileceğimiz bir oyuncu lüksümüz ne yazık ki yok. ama olur da melo giderse nasıl bulunacak bilemiyorum ama melo'ya eş değer bir oyuncu transferi olmazsa olmaz. ancak melo'yu elden kaçırmak bu sene yapacağımız en büyük hata olacak. dillerden düşmeyen psikolojik üstünlük bu adamın ta kendisi. sadece oynadığı top değil, rakibi sahada oluşuyla rahatsız ediyor oluşuna dahi muhtaç olacağız bu adamın ancak nedense melo'ya üvey evlatmış gibi davranılıyor. naz çekiyor kabul ama bu adama sen anında sırtını dönemezsin. bu adama şu an sırtını dönmen senin geçtiğimiz 4 seneye sırtını dönmen demek. neyse olur da giderse alınacak oyuncu sayısı 3 olacak, ama o yer hiç bir zaman dolmayacak.

    oyun kurucu pozisyonunu da geçiyorum, terbiyesizlik olur konuşmak.

    kolu kırık kanatlarımız. sol tarafta podolski-yasin rotasyonu desek, hadi yasin'i sağa attık ikisini birlikte oynatacağız desek rotasyonda kullanılabilecek oyuncu sayısı sıfır. dillerde bir sinan gümüş, onun dışında ikinci bir isim yok. çolak ya merkez orta sahalarla ya da sneijder ile rotasyona girer, bize su olup akıp gidecek bir kanat lazım. çatır çatır top oynayacak, şut atacak adam eksiltecek, senelerdir hasret olduğumuz kanat gibi kanat. neyse bununla birlikte ihtiyaç listemiz 4'e çıktı.

    son olarak burak - umut - serjan rotasyonu. sizin de ben saydıkça tüyleriniz ürperdi biliyorum. hadi podolski'yi çektin forvete, bu sefer kanat öksüz kaldı. senin buraya umut'tan kaliteli bir adam alman şart. ya ilk 11'e ya da burak'ı kenara çektiğinde rahat edebileceğin bir adam. yıldız olması şart değil, ama senin ne yapıp edip burayı da güçlendirmen şart. bu da etti sana 5.

    aylardır biz bunları görür, defalarca söylerken yine bombok bir transfer politikası izlendi, en olmayacak adamlara en olmayacak paralar ödendi. az kalsın sesimizi çıkartmasak aydın bile kulüpte tutuluyordu.

    artık birilerinin bu işe el atması, takımı çekip toparlaması gerek. en iyi ihtimal ile en az 3, oh diyebilmemiz içinse 5 transfer bu takıma şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın