• 26
    sadece şu kadarı bile bir maçı sabote etmeye yetiyor. şu tribünde toplasan 150-200 kişi var.

    http://i.imgur.com/EoQnKt9.png

    http://i.imgur.com/FN1miXe.png

    ultras dediğin kültürün babası olan italyanlar karşı tribünde efendi gibi maç izlerken bunlar ultrasçılık, tribüncülük oynuyor. daha kötüsü şu an büyük bir iş başardıklarını, eşe dosta tribüncülük falan öğrettiklerini düşünüyorlar. hatta daha da fenası, neyse haydi benim maç izleme keyfimin içine ettiniz, takımın da hazırlık maçını sabote ettiniz, bunlar çok önemli değil, ama asıl önemli olan: hayatta da hiç bir bok olmaz sizden, üzücü. eğer şu an tribündekiler gibi bir hayatı benimsemiş olan bir yazar varsa aramızda lütfen üstüne alınsın bu yazdığımı. tek başınıza yapmaya götünüzün yemeyeceği şeyleri yanında 150-200 kişi görünce yapıveriyorlar, yaptıkları da tribüncülük oluyor. tek başına yak bakayım o meşaleyi, tek başına polise şekil koy da göreyim, tek başınayken tribünde bağırmayan adama "bağırsana lan!" diyemez mesela, yanında 10 tane bağıran adam olsun "bağırsana lan sinema mı burası?" diye atar yaparlar. 200 kişi toplandı mı bunlardan delikanlısı yok, tek başlarınayken pısar kalırlar.

    yaşı ufak olan arkadaşlar varsa bunları, bunların "tribüncülük" güzellemelerini örnek almasın. bu konuda az çok bilgim olduğu için söylüyorum ergen sayılabilecek yaşlarda ben de böyle ortamlarda bir kaç kez bulundum ve rahatsız oldum, ama çoğu genci de etkileyebiliyorlar yaptıkları "deplasman otobüsü muhabbeti, tribüncülüğün muhteşem bir şey olması" gibi güzellemelerle.

    inanmayın, boktan bir hayatları var. sadece ismini güzel koymuşlar. "ultras" "tribüncü" falan, öyle bir anlatırlar ki bi baltaya sap sanarsın, değil. güzel caka satıyorlar ama hakikaten acınası haldeler. bunlar örnek alınacak adamlar değildir, lütfen örnek almayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın