• 34
    geçtiğimiz gün babama şükrü saraçoğlu stadına kombine almaya gittiğinde eşlik ettim. babam ortalama bir futbolsever, fenerbahçe'li: "bu hafta kimle oynuyoruz?", "arda'nın maçı hangi kanalda?", "muslera'yla sneijder yine kurtardı sizi" en çok kullandığı laflar. hayatında 3 tane fenerbahçe maçına gitmiştir: 2 tanesi benim ısrarımla kadiköyde gittiğimiz fenerbahçe-galatasaray maçları, diğeri ise küçük kardeşimi benim gibi amcalara, dayılara yem etmemek (!) için küçükken götürdüğü önemsiz bir maç. robin van persie'yi tanımıyor, ve dün, kombine sırasında babam gibi 6 saat bekleyen diğer insanlar gibi fenerbahçe için kombine kartı aldı.

    o ortamı, kombine kuyruğunu, "ulan nerden alsam" kararsızlığını, o paniği, heyecanı görünce dedim ki kendi kendime: ulan ben de bu sene kombine alıcam bizim maçlara, (ki ben de en nefret edilen taraftar profili sayılırım; şehir dışı deplasmana gitmedim hiç, genelde derbiler ve avrupa maçları dışında nadiren maça giderim, hayatımda hiç kombine kartım olmadı, en övündüğüm maç ise karda kıyamette gittiğim juventus maçı)

    kombine almaya karar verdim. sonra sözlüklere, twitter'a oraya buraya bakmaya başladım, şaşırdım. karşı taraf her allah'ın günü balon haberlerle, yalan haberlerle, ısmarlama haberlerle medya manipülasyonu yapıyor, sanki 1 milyon forma satılmış gibi algı operasyonları yapıyor ama bizim kulübümüz bu konularda çok pasif kalıyor. neden hiç reklamı yapılmıyor kombinelerin ? sanki çok kombine satıyormuş gibi bir algı oluşturmak çok mu zor ? galatasaray markasının gücü buna yetmez mi ? sayın yönetim kurulu üyelerimiz böyle bir algı yaratıp insanları "ulan bitmeden bi kombine de ben alıyım" kafasına sokması çok mu zor ? yönetime eleştrim bu.

    taraftara eleştim ise; neden kimse kombine alalım onu yapalım bunu yapalım diye konuşup organize olmuyor. sözlükte bile 2 sayfa başlığı var. tamam şuana kadar podolski dışında heyecan yaratacak bir transfer yok, hatta yönetim bolca eleştriliyor ama takımın yanında olmamıza engel mi. ne olur sanki 45 bin kombine satsak da imrenerek baktığımız dortmund gibi olsak ? fena mı olurdu kombineleri satsak, o gelirlerle de güzel transferler yapsak...

    şampiyonlar ligine kesin katılmamıza rağmen bi bizim taraftarımızdaki ilgiye bakın bi de suyun karşı tarafına bakın. düşündükçe kendime kızıyorum resmen.

    ben üzerime düşeni yapıcam... ya siz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın