• 10
    4 yıl sonra artık dayanamayıp yenilemeyeceğim, almayacağım kart zımbırtısı.

    geçen sezon kendime hakim olamadım, şl var dedim, koyun gibi hem uzuna paraları verdim hem de bu oyuna alet oldum.

    bu sezon da yenilemeyi düşünüyordum. ama vazgeçmeme sebep yine passolig olmadı.

    ben paramı 100 bin euro'ya oynarken bir anda birinin hatırı sayesinde 2.4 milyon euroluk emeklilik ikramiyesine konan 35 yaşındaki adama,

    hiç bir şey yapmadığı, ileri gitse geri gelmeye tenezzül etmediği, hocanın söylemeye çekindiğini, takım arkadaşı ona söylediği için boğazını sıkanlara,

    yalancı yönetime ve son olarak çapsız, hatırcı teknik adama tek kuruş daha vermek istemiyorum.

    edit: bilal'in 35 inden sonra alacağı efsane paradır. 2.4 milyon euro. yani 7.2 milyon tl.

    edit 2: he birde ulaşım var. ulan bu taraftar o passolig zımbırtısını senin için hiçe saydı. belki inandığı doğruyu yok etti ve her maça gitmek için karda kışta git gel 2 km yol yürüdü her maç için bu taraftar. dedik hadi tamam ulan yapmadınız şu metroyu koskoca 1 sene de ama olsun dedik geldik. ama cidden bu sondu.

    yeniletmek istemeyi biliyorsun ama tek bir çalışma yok. o yolu geçen sene yürürken bir kere bile pişman olmadım ama bu sene artık adımımı atmam.
  • 24
    genel satışa çıkmıştır.

    şahsen ben yenilemedim, maç sonu şehre nasıl döneceğimi düşünmek, yol kenarında ezilme ihtimalini düşünmek, taksicilere yalvarmak istemediğim ve sabriyi aydın'ı zengin etmek istemediğim için.

    üç yıl aradan sonra genel satışta kale arkası dahil stadın her yerinden kombine alma şansınız var, anlaşilan benim gibi düşünen bir çok kişi yenileme yapmamış. bu sene on bin kombine satılırsa büyük rakamdır. dördüncü yıldız'ı büyük bir kazanç kapısına çevirecek yönetim sınıfta kalmış kulüp yine maddi darboğaza doğru gitmektedir.

    olması gereken de budur, küllerinden doğmak için iyice yanmak gerekir.
  • 34
    geçtiğimiz gün babama şükrü saraçoğlu stadına kombine almaya gittiğinde eşlik ettim. babam ortalama bir futbolsever, fenerbahçe'li: "bu hafta kimle oynuyoruz?", "arda'nın maçı hangi kanalda?", "muslera'yla sneijder yine kurtardı sizi" en çok kullandığı laflar. hayatında 3 tane fenerbahçe maçına gitmiştir: 2 tanesi benim ısrarımla kadiköyde gittiğimiz fenerbahçe-galatasaray maçları, diğeri ise küçük kardeşimi benim gibi amcalara, dayılara yem etmemek (!) için küçükken götürdüğü önemsiz bir maç. robin van persie'yi tanımıyor, ve dün, kombine sırasında babam gibi 6 saat bekleyen diğer insanlar gibi fenerbahçe için kombine kartı aldı.

    o ortamı, kombine kuyruğunu, "ulan nerden alsam" kararsızlığını, o paniği, heyecanı görünce dedim ki kendi kendime: ulan ben de bu sene kombine alıcam bizim maçlara, (ki ben de en nefret edilen taraftar profili sayılırım; şehir dışı deplasmana gitmedim hiç, genelde derbiler ve avrupa maçları dışında nadiren maça giderim, hayatımda hiç kombine kartım olmadı, en övündüğüm maç ise karda kıyamette gittiğim juventus maçı)

    kombine almaya karar verdim. sonra sözlüklere, twitter'a oraya buraya bakmaya başladım, şaşırdım. karşı taraf her allah'ın günü balon haberlerle, yalan haberlerle, ısmarlama haberlerle medya manipülasyonu yapıyor, sanki 1 milyon forma satılmış gibi algı operasyonları yapıyor ama bizim kulübümüz bu konularda çok pasif kalıyor. neden hiç reklamı yapılmıyor kombinelerin ? sanki çok kombine satıyormuş gibi bir algı oluşturmak çok mu zor ? galatasaray markasının gücü buna yetmez mi ? sayın yönetim kurulu üyelerimiz böyle bir algı yaratıp insanları "ulan bitmeden bi kombine de ben alıyım" kafasına sokması çok mu zor ? yönetime eleştrim bu.

    taraftara eleştim ise; neden kimse kombine alalım onu yapalım bunu yapalım diye konuşup organize olmuyor. sözlükte bile 2 sayfa başlığı var. tamam şuana kadar podolski dışında heyecan yaratacak bir transfer yok, hatta yönetim bolca eleştriliyor ama takımın yanında olmamıza engel mi. ne olur sanki 45 bin kombine satsak da imrenerek baktığımız dortmund gibi olsak ? fena mı olurdu kombineleri satsak, o gelirlerle de güzel transferler yapsak...

    şampiyonlar ligine kesin katılmamıza rağmen bi bizim taraftarımızdaki ilgiye bakın bi de suyun karşı tarafına bakın. düşündükçe kendime kızıyorum resmen.

    ben üzerime düşeni yapıcam... ya siz?
  • 29
    satışa çıkan kartların yarısı karaborsa için alınmaktadır ve maçların %90 ında boş kalır o koltuklar. yani satış rakamları göz boyamasın, kimsede gelecek sezon stadyumdan destek verme hevesini göremiyorum, eskiden kombine dönemindeki heyecan da yok.

    galatasaray taraftarı aptal değil, o kadar para vereceksin, maç bitmeden staddan çıkmak durumunda kalacaksın, kar kıyamette nereden baksan yarım saat yürüyeceksin ki vasıta bulasın. bu kadar çile, ızdırap çekerken yönetimin herhangi bir şey yapmayacak senin bu mağduriyetini gidermek için. senin bütün sene biriktirdiğin para da sabri gibi insanların karılarının arabalarına mazot olacak.

    galatasaray taraftarının elinde bir fırsat var, geçmişte ne olmuş olursa olsun, günümüzde göz göre göre, taraftarın zekasıyla dalga geçercesine yapılan hareketlere karşı kombine almayarak, store'a uğramayarak ölümcül bir tepki koyabilir. geri gelelim, millette bu romantiklik varken bu tepki çok zor, tersine, yapanlara hain gözüyle bakarlar. kombine yenileyeceklere, 'paranızı daha hayırlı işlerde kullanın' derim naçizane. çünkü bu ortamda kombine yenilemek aklı başında galatasaraylının yapacağı iş değil.
  • 5
    son üç yıldır kombine kartım var. koltuk değiştirememek çok kötü.
    öncelik bu olmalı, genel satışa konmadan önce kartını yenileten kombine sahiplerine en azından bir hafta koltuk değiştirme süresi verilmeli.
    son sene ulaşım sorunu, takım, yönetim, federasyon, leş lig sebebi ile daha da kombine almam diye söz verdim.
    sonra ibra gelirse alırım ancak dedim.
    dayanamadım an itibari ile aldım gene. iki kupadan sonra da kombine yeniletmez isek ayıp olur dedim.
  • 8
    24 mayıs 2015 galatasaray beşiktaş maçında çektiğim yol çilesini yazıp tekrar sinirlerimi hoplatmak istemiyorum ama mevcut ulaşım yolları içinde kulüp oraya gelen taraftarın ayağına kapanmalı. mevcut ulaşım problemleri sürecekse kimse kombine almak istemez, çünkü stada gelmek neyse de stattan çıkıp eve gitmek cehennem azabı. bahsi geçen bu sebepten ötürüdür ilgi az olan kart, birde beklenen transferler var o apayrı bir konu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın