• 890
    bu başlık sporx için açılmış ama ben genel türk spor basını olarak bir iki şey yazmak istiyorum. gerçekten çok ilginç bir spor basınımız var.

    1-spor basını sahipleri ve müdürleri ağırlıklı olarak fenerbahçeli.
    2-özellikle moderatör ve sunucular haliyle fenerli.
    3-yorumcular arasına birkaç galatasaraylı ve beşiktaşlı serpiştiriyor ama kontrol hiçbir zaman elden bırakılmıyor.

    buraya kadar neyse ama yorum tarzları çok mide bulandırıcı. öncelikle programları izleyin, fenerbahçe'nin en ufak bir pozitif yanı büyütülüp sunulurken, galatasaray'ın en ufak negatif halinin ön plana çıkarıldığını göreceksiniz.

    galatasaray'ın basın danışmanı yok gibi bir şey. spor programlarında taraftarımızın enerjisini düşürücü yorum ve beyanlara çok ağırlık veriliyor. örneğin transfer sezonunda ikinci sınıf futbolcular galatasaray'a doğru itiliyor. yani galatasaray yanlış bir transfer yaparsa bu size zafer mi kazandırmış olacak. halbuki bütün takımların isabetli transfer yapması hedeflenmeli ve tüm yorumlar buna göre yapılmalı. çünkü o zaman ligin kalitesi artar ve izlenirliği yükselir. güzel futbol oynanır ve hepimiz kar ederiz.

    hiçbir yorumcu rakip takım taraftarının moralini bozucu, onları yanlış yönlendirici, yanlış transfere zorlayıcı amaç gütmemeli. her takım birbirinden iyi transfer yapsın diye yol gösterici olmalı. yani akrep taktiği değil, aslan taktiği uygulanmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın