resim
Dany Achille Nounkeu Tchounkeu
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 2401
    herkesin görüşüne saygım var ancak, gördüğüm kadarıyla sözlükte hakkında sağ bek olabileceğine dair ciddi bir yanılgı olduğunu düşündüğüm futbolcu. kendisinin sağ bek olabilmesi için herkesin ortak referansı, sol bek başladığı bir maçta, sağ kanattaki bir karambolde gelişine açtığı bir ortanın bala göte asist olması. buna bakacak olursak, sabri de 2014-2015 sezonunda 100 tane açtığı ortaya karşılık 4-5 asist yapmıştır. ancak kıstasımız bu olmadığı için ne sabri ne de dany bundan sonra galatasaray'ın sağ bekinde ilk 11 oyuncusu olarak düşünülemez.

    bu adam ne top sürmeyi bilir, ne hücum ederken duracağı yeri bilir, ne bindirme yapmayı bilir, ne de arkadaşlarıyla iletişimi vardır. (u: hatırlayın, melo ile birlikte aynı hava topuna çıkıp kaç defa bize gol yedirdiğini.)** çünkü bu adam biraz fiziksel özellikleri iyi olan düz bir stoper. dolayısıyla ben stoper rotasyonu haricinde başka bir yerde düşünülmemesi konusunda ısrarcıyım. bu adamı bir zamanlar sözlükte ön libero yapma kampanyası vardı. şimdi de sağ bek yapma kampanyası başlamış. tabi siz de haklısınız. kulüp yönetimi hepimizin devrelerini yaktı sağ olsun.

    ha şimdi çıkıp burada bana mutlaka "sanki bu özellikler sabri'de var da konuşuyorsun." diyecekler çıkacaktır. yahu arkadaş, bizim kıyasımız o değil ki. bizim adam gibi oyunu iki yönlü oynayabilen, teknik, kondisyonu yüksek, bol bindirme yapan, avrupai bir sağ beke ihtiyacımız var. eboue'nin ilk sezonunda yarattığı etkiyi yaratabilecek bir beke ihtiyacımız var. yönetim gerçekten dany ile sabri ile tarık ile koca sezonu geçirebileceğini düşünüyorsa işimiz var demektir.

    şu takımda şu an bana göre en iyi bek telles. bakın çok çok süper bir bek demiyorum. ancak takımda gerçek anlamda bek diyebileceğimiz tek isim o. burada çoğu kişi tarafından itin götüne sokulmasına rağmen bu gerçeği değiştirmez maalesef. eleştiri sebebi de iyi orta açamıyor olması. yahu arkadaş bu işin içinde bir çok parametre var. bu çocuğun maç içinde yaptığı bindirmeleri, yaptığı doğru koşuları, pas oyunu içerisinde bulunuşu, hırsı, azmi, rakip hücum ederken kestiği topları kimse görmüyor ancak çok kötü bek. neden? çünkü orta açamıyor. iyi o zaman dany süper orta açıyor madem sağ bek yapalım hemen kendisini. bakın bugün sneijder'in şu takımda bariz şekilde anlaştığı 2 isim yasin ve telles. bu iki isim geldiğinden beri zaten hem sneijder, hem de takım olarak hücum aksiyonlarımız sol tarafa kaydı. sağ taraf sabri ve umut'la felç olduğu için gollerimizin çoğunu soldan bulduk bu sezon. şimdi yapmamız gereken dany ile bilmemneyle uğraşmadan, adam gibi bir sağ beki oraya monte edip hücumlarımızı saha içine homojen bir şekilde yaymak. sadece telles - sneijder - yasin üçgeni bile ligi kazanmamıza yetti. aynı üçgeni sağ tarafta da kurabildiğimizi bir düşünün hele!

    uzun lafın kısası, umarım sağ bekte düşünülmez kendisi. olur da öyle bir hata yapılırsa, ligdeki bir kaç maçtan sonra bu başlık altına yazılacak şeyleri o zaman çok merak ediyor olacağım.

    haa bir de, kendisinin futbol zekasından bahsetmiştim yukarıda: https://www.youtube.com/watch?v=bq8DW2CFgWc alın bu da bonus olsun size. :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın