• 42
    anladığım kadar misyonla karıştırılan hede.

    vizyon: 1. sinema salonlarında filmin gösterilmeye başlaması. 2. daha sonra olabilecekleri düşünme işi. 3. insanı duyular dünyasının üstüne yükselten ve hiçbir zaman tam olarak gerçekleştirilemeyecek olan, yalnızca erişilmesi istenen amaç olarak kalan kılavuz ilke. 4. bir şeyin dıştan bakıldığında görünen biçimi, görünme durumu. 5. gerçekleri yanılmadan görebilme yeteneği.

    tdk'ya göre tanımı budur.

    misyon: 1. görev, 2. amaç
    1. bir kimseye veya bir kurula verilen özel amaçlı görev. 2. bir kimseye veya bir kurula verilen özel amaçlı görev.

    tdk'ya göre tanımı.

    vizyon ile ilgili yazılanların çoğu aslında kulübün misyonuna değinmekte.

    vizyon potansiyeli, olacakları görebilmektir. bunu transferlerden örneklemek istiyorum ne de olsa konumuz bu.
    ancak önce şunu söyleyeyim. vizyon'un kişiden kişiye göre değişeceği tezine katılmıyorum. bana göre vizyon tektir. tdk'dan çıkardığım bu benim. öyle olsa kimse kimseye vizyonsuz diyemez kanısındayım.

    şimdi bir iki örnek vermek istiyorum kendimce.

    huntelar: bir vizyon transferi değildir. geçen sene yaptıkları, oyuna katkısı belli. herkes tarafından görünüyor. görünmeyeni görmek söz konusu değil.

    felipe melo: başarılı bir izyon transferidir. yetenekleri malum ama baktığımızda hiç bir işe yaramayacak, takıma oturamayacak deseler gelmeden önce pek çok kimse ne diyorsunuz diyemez. ama potansiyeli görüldü ve yapabilirliği anlaşıldı sonunda alındı. öyle yada böyle 4 senedir gayet yerinde ve verimli bir şekilde hizmet etmekte.

    elmander: yine başarılı bir vizyon transferi. isteyen istatistiklerine ve ya gelmeden önce denenlere baksın. ama galatasaray'daki hizmeti su götürmez.

    sneijder: bir vizyon transferi değildir. baktığımızda sneijder'in neler vaad ettikleri o kadar belli ki. adam tam bir süper star. ha belki kasık sakatlığından dönüşündeki başarısını öngörmek olabilir.

    drogba: düpe düz bir fırsat transferidir.

    bilal kısa: vizyon transferidir. neden? çok basit. ortada bildiğimiz bazı şeyler var ama tahül edemediğimiz çok şey var. hamza hamzaoğlu bir şeyleri tahül edebildiğini düşünüyor. başarılı mı başarısız mı olduğunu göreceğiz. ama benim tdk'dan anladıpım kadarıyla bir vizyon transferidir.
    bu vizyonun doğru ve yanlış olduğuna şimdi karar veremeyiz çünkü elimizde doneyok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın