• 40
    öncelikle vizyonun tek bir tanımı yok. subjektif bir kavram. yani herkesin vizyonu başka bir şey. akıllar pazara çıkmış, herkes yine kendi aklını almış. o yüzden bir başkasının vizyonu en doğru, seninki saçma, en doğrusu bu gibi tekdüze yorumlardan kaçınalım bir zahmet.

    benim için transferde vizyon realist davranmaktır, özgün davranmaktır, koşullara göre esnek davranmaktır.

    kim istemez 2-3 yabancı yıldızın etrafına en az 3'ü altyapıdan olmak üzere 7-8 tane kaliteli yerli futbolcuyu. tıpkı efsane 2000 kadrosu gibi. ama yok işte. potansiyelli yerli futbolcu çıkmıyor anadolu'dan. almanya falan olmasa türk futbolundaki çöküş daha net görülecek ama biz yıllardır arda turan'la avunuyoruz. muhammetleri, oğulcanları çok potansiyelli zannediyoruz. potansiyelli olsa bile onları eğitemiyoruz. bruma gibi yetenekleri harcıyoruz. ondan sonra vizyon olarak hayal satıyoruz. küçücük ekmeğe 5 tane köfte istiyoruz. önce gerçekçi olacağız ve kısa vadede başarıyı düşüneceğiz.

    porto, arsenal, barcelona modelleri ile bizim aramızda 1 milyon tane fark var. en önemlisi bizim herhengi bir planımız yok. her hoca ve yönetim baştan her şeyi dizayn ediyor ve bozuyor. şimdi önümüze bakalım. 14 tane yabancı alabiliyoruz. laf olsun diye transfer yapalım demiyorum. dünyanın hiçbir yerinde bizimki kadar yerli oynatıp başarısız olan bir ülke yok. artık gerçeklere dönelim. kaliteli futbolcuyu yerli, yabancı diye ayırmayalım. kulübü aşağıya çekmeden 5-10-20 senelik hedefler belirleyelim. bunları yapmadan son aşama olan barcelona'yı örnek göstermek en hafif tabirle cin olmadan adam çarpmaya benzer.

    evet elimizde helva yapacak malzeme yok. başarıyı fazla pahalıya kaçmadan satın alacağız. vizyonum budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın