• 31
    2015 yılı bütçe faaliyet raporunda mecidiyeköy arazisine yapılacak otelle ilgili kısım:

    --- alıntı ---

    mecidiyeköy arsamız üzerinde bir ofis binası inşa edilmesi için 25.03.2014 tarihinde, şişli belediyesi’nden revize yapı ruhsatı alınmıştır. ruhsat alınmasını takiben ekim 2013’de binanın iksa ve hafriyat işlerine başlanmış ve 2014 yılı ekim ayında da bu çalışmalar tamamlanmış, inşaatın izleyen safhalarına geçilebilmesi için hazırlıklar yapılmıştır.

    yönetim kurulu’muzun, inşa edilecek binanın bir şehir oteli olarak düşünerek kulüp’e daha fazla gelir elde etme imkanı sağlayacağını değerlendirmesi üzerine geliştirme çalışmaları bu yönde sürdürülmeye başlanmıştır.

    inşa edilecek otelin, yer altında 6 bodrum kat, yer üstünde 14 kat olmak üzere toplam 20 kattan oluşması planlanmaktadır. bu katların 13’ü otel odalarını barındıracaktır. otelin standart ve süit toplam 182 odaya sahip olması öngörülmektedir. giriş katta resepsiyon ve cafeler, -1 ve -2. katlarda balo salonu ve toplantı odaları, diğer bodrum katlarda ise fitness, spa, kazan dairesi, otopark, sığınak gibi ortak alanlar yer alacaktır.

    inşaatın, otel olarak kullanıma hazır şekilde inşa edilmesi planlanmakta ve bu aşamaya kadar yapılmış olan harcamalar dahil olmak üzere yaklaşık 17,5 milyon usd’a malolacağı öngörülmektedir. yükleniciye yer tesliminden itibaren 14 ayda inşaatın tamamlanması planlanmaktadır.

    otel tamamlanmasını takiben bir işletmeciye kiraya verilecektir. kulübümüzün yıllık kira gelirinin 4-5 milyon usd düzeyinde gerçekleşeceği öngörülmektedir.

    söz konusu otel inşaatının proje kredisiyle gerçekleştirilmesi, böylelikle kulübümüzün nakit akışları üzerinde olumsuz bir etkisi olmaması arzu edilmektedir. proje kredisi temini için yapılan görüşmeler ileri bir aşamaya gelmiş olup mimari projelerin son halini almasıyla sözleşmeye bağlanacaktır. projenin geri dönüş süresinin finansman maliyetleri dahil 5 yıl civarında olacağı düşünülmektedir.

    --- alıntı ---

    kısacası bize 17,5 milyon dolara mâl olacak bu proje için kredi kullanacakmışız. bankalardan alacağımız bu 17,5 milyon dolarlık kredinin finansman giderleriyle beraber geri ödemesi 20 miyon dolar civarında olacaktır. çok merak ediyorum koskoca galatasaray camiasında, galatasaray'ı bankalara muhtaç etmeyecek, faiz yükünden kurtaracak ve sadece 14 ay için galatasaray'a kredi sağlayacak hiç kimse yok mudur? hele hele bu borç batağında sadece 14 ay için birkaç milyon dolar faiz ödenmesi yazık değil midir?

    umarım bu proje kulübü bankalara muhtaç etmeden gerçekleştirilebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın