resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 9947
    kendisi 61 yaşında, 4. defa galatasaray'ı çalıştıracağını düşünmüyorum. ayrıca her insan gibi fani ve zamanı gelince hayata veda edecek.

    galatasaray yine şampiyon olacak, yine başarılar kazanacak belki avrupa'dan tekrar kupa getirecek. ancak değişmeyecek tek şey; hiçbir teknik direktör fatih terim kadar yakışmayacak galatasaray'a.

    manchester united ve alex ferguson gibi. alex ferguson bıraktığından beri manchester sudan çıkmış balığa döndü. maddi güçleri var, istedikleri oyuncuları alabilirler, takımın başına louis van gaal'ı getirdiler ama sonuç?
    eminim manu taraftarında da bir burukluk kesin vardır.

    çıtayı o kadar yukarı çekmiştir ki, türkiye'deki hiçbir yerli/yabancı teknik direktör kendisinin şampiyonluk sayısına kupa sayısına vs. yaklaşamaz. öyle bir adamdır ki, başkan adayları tarafından seçim vaadi olarak gösterildiği başkanlık seçimlerinde farklı zamanlarda özhan canaydın'a ve ünal aysal'a seçim kazandırmıştır.

    2011 mayısında 8. olan takımı, bahane üretmeden, tatava yapmadan iki sene üst üste lig şampiyonu ve 2013 nisanında şampiyonlar ligi çeyrek finalisti bir takıma dönüştürmüştür. uyuyan devi uyandırmış, rakiplere hadlerini bildirmiştir.
    (bkz: 7 aralık 2011 galatasaray fenerbahçe maçı)

    ne yazık ki bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmadığı için 2000 yılında nasıl ayrıldıysa ve gelmiş geçmiş en başarılı başkanımız bile o makamdan nasıl indirildiyse, 3. döneminde yaşattığı harika iki yılın ardından patronları tarafından "sms'lerime cevap vermedi" denilerek antremanda görevine son verilmiştir.

    hani mancini ayrıldığında diyorduk ya en azından tazminat almadı, güzel ayrıldık. veyahut şimdi prandelli tazminatını istediği için öfkeleniyoruz. işte fatih terim de böyle durumlar hiçbir zaman olmaz. fatih terim galatasaray ile para konuşacak bir insan değildir.

    96-2000 arası bu tarz olayları sıkça yaşamıştır. uefa kupasını 8 aydır para almayan takımla kazanmıştır, hagi'ye cebinden ödeme yapıp maça çıkmasını sağlamıştır. bir beşiktaş maçı öncesi yine aylardır para alamayan oyunculara soyunma odasında "taktik falan veremem size çıkın oynayın" diyerek derbiyi kazanan takımlar yaratmıştır. yine hagi transferinde "gerekirse benim alacağımdan kesin ama bu işi bitirin" diye faruk süren'e talepte bulunmuştur.

    kimse kusura bakmasın, galatasaray'dan fatih terim'in adını silmeye ne başkanların ne inan kıraç'ların ne tayyiplerin ne tüpçülerin ne de başkalarının güçleri yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın