• 291
    caner'in etkinliğini azaltmak adına umut bulut'un sağ açık olarak ilk 11 başlaması gereken müsabaka.

    sol bek için kesinlikle telles'in oynaması gerekli zira geri düşersek bindirme yapacaktır. olcan hücum beki gibi kullanılabilse bile bu maçta defansif olarak yeterli gözükmüyor zira kuyt'a karşı da boyu kısa olduğundan dezavantajlı. telles daha önceki maçlarda kuyt'a karşı defansif olarak yeterli idi. kaldı ki boyu da uzun. hakan balta'yı deplasmanda bende isterim ama geri düşersek bindirme yapamaz, tempolu da değil. bence doğru seçim sol bek telles olacaktır. umarım hamza hoca bunu atlamaz. zaten son maçlarda sol önde oynatmasının sebebi yaşı genç bir defans oyuncusunun hücum yönünü geliştirmeyi düşünmesi. şöyle bir gerçek vardır futbolda. oyunun defansif yönünü her yaşta geliştirebilirsin ama hücum yönünü yaş 30'a geldiğinde öğrenemezsin. bu sebeple telles'in hücum yönünü geliştirmek için önde oynatıyor hamza hoca. bunun ispatını da telles'i sol bek oynatarak fener maçında göreceğiz.

    sabri - sow eşleşmesi lehimize değil bu arada. emenike ile sow yer değiştirirse fener'in kazanma ihtimali daha fazla. emenike'nin sol açık oynadığı bi maçta ben olsam semih-sabri hattını tercih ederdim ama geri düşersek semih sağ bekte bindiremez sabri kadar. zaten sakatlıktan da yeni çıktı sayılır. sabri yine sağ bekin sahibi. yalnız emenike sol açıkta oynarsa işimiz zor. sabrinin çabukluğu ve direncinin düşmemesini temenni etmek lazım. özellikle 2. yarı sabriye daha fazla iş düşecek zira emenike sol açığa yerleşir özellikle fener öne geçerse...

    umut demiştim. zira caner'in fizik gücünü zorlayacak oyuncumuz sadece umut. aslında sinan gümüş de var ama onu bu maça sanırım kimse ilk 11'e yazmaz, kendisi bile. dolayısıyla ilk yarı defans yapacağımızı düşünürsek, caner'i umut bullut ile kilitlemek mümkün. umut bulut tercihinin bir diğer avantajı da şu: fener'in korner, serbest vuruş etkinliği çok fazla. bir de egemen alves emenike kuyt topal sow webo ceza sahası içinde fenerin uzun oyuncuları. hatta buna caner'i de eklemek zorundayız pek tabi kornerlerde görevi farklı. dolayısıyla koray chedjou umut burak dışında uzun boylu hava toplarında etkili oyuncumuz yok. semih'i de çok yeterli bulmuyorum koray'ın hava topu etkinliğini düşününce. tam da bu sebeple telles oynamalı. yukarıda bahsetmiştim.

    fenerde hava toplarında etkili ilk 11'de tam 6 oyuncu var. bizde ise chedjou,koray(koray olmazsa mecburen semih'i yazmak zorunda kalıyoruz)telles,burak(defansta kornerleri savunurken yeterli değil) umut ile 5 rakamına ulaşıyoruz. benim çekincem hava topları. fener'e korner ve orta yapma şansı vermezseniz kazanırsınz. benim tercihim bu sebeple sağ bekte semih. sabri ise onun önünde caner'i kilitlerdi. üstelik orta saha presine yardımı ile daha verimli olabilirdi. oyunu kilitlemek adına, defans yapmak adına semih ve önünde sabri bana mantıklı geliyor ancak hava toplarında etkili oyuncu sayısının 5 olmasını değiştirmiyor bu durum.(umut dışarıda kalıyor bu durumda) ayrıca, alper potuk'un ikinci yarı oyuna dahil olacağını da düşünürsek sabri'nin her şekilde sağ bek oynaması gerektiği sonucuna ulaşıyoruz.

    neyse ucundan kıyısından hamit'i de eklersek 6 sayısına ulaşıyoruz. ama hamit'in dahil olduğu bu varsayım bana çok mantıklı gelmiyor. sonuç olarak hava toplarında 6'ya 5 fener'in üstünlüğü mevcut.

    selçuk hamit orta sahasında değişiklik olmayacaktır.

    sol açık mevki beni düşündürüyor. gönlüm yasin'in oynamasından yana zira boş alanları oldukça iyi değerlendiriyor. sneijder'in istediği gibi boş alanlara kaçan koşan bir oyuncu. boyu da uzun ama gökhan gönül'ü kitleyecek adam değil. fiziksel olarak da fener maçını kaldırabileceğini sanmıyorum. gökhan gönül'ün hızını ve hücum etkinliğini düşünürsek bruma onu tedirgin edecek bir oyuncu. bruma'nın da defansif olarak kötü olduğunu düşünmüyorum. bruma defans yaptığında teke tekte bruma'yı geçebilecek hızlı bir oyuncu bulunmuyor bizim ligimizde.

    benim tercihim şöyle olurdu:

    muslera

    sabri - chedjou - koray - telles

    selçuk - hamit

    umut sneijder bruma

    burak

    ama hamza hoca'nın özellikle ilk yarı maçı kitlemek isteyeceğini düşünüyorum. bu sebeple en az beraberlik getirecek kadro şöyle olmalı.

    muslera

    semih - chedjou - koray - balta

    sabri - selçuk - hamit - telles

    sneijder

    burak
App Store'dan indirin Google Play'den alın