• 91
    sınav illeti yüzünden pek vakit ayıramasam da yine ayda 2-3 kitap devirmeye çalışıyorum. son zamanlarda okuduklarımdan bir kaç önerim var.
    george orwell'in hayvan çiftliği. fabl tarzı bir eser. çok akıcı bir kitap ve anlatımı çok yalın ve açık.
    yine aynı yazarın 1984 adlı eseri. politik bir roman. biraz sıkıcı gelebilir ama cidden harika bir eser.

    gelelim türk yazarlara. bence üstünde durulması gereken yazarlarımız var. kıymetlerini bilmeliyiz bu yazarların ki edebiyatımız gelişsin. en çok ihtiyacımız olan şeylerin başında geliyor kanımca.
    ahmet ümit'in beyolğunun en güzel abisi. polisiye bir roman. sürüklüyorda sürüklüyor. içinde gezi olaylarına değiniyor ucundan. ama kimsede ön yargı oluşmasın, gayet başarılı bir yapıt. bir kere kitabın ismi beni çok etkilemişti. bence dünyanın en güzel sıfatı.
    birde beyoğlu rapsodi'si var, daha okuyamadım onu. bulursam ilk fırsatta okuyacağım.

    murat menteş'in ruhi mücerret ve korkma ben varım isimli kitapları. bu adamın çok değişik ve kendine özgü bi tarzı var. yaptığı benzetmeler o kadar orjinal ve bazen öyle cümleler kuruyor ki donup kalıyorsunuz.
    "güneş dünyanın son günüymüş gibi parlıyordu, tavuklar haşlanmış yumurta yumurtluyordu."
    "öyle nurluydu ki bahse girerim avuçlarını ayna olarak kullanıyordur."
    "dünya güzeli seçilmediyse adaylığını koymadığındandır."
    ''hiçbir şey göründüğü gibi değildir. çünkü hiçbir şey görüntüden ibaret değildir. bu kadim kaide, benim hikayemde de geçerli. yalan insanı aptallaştırır, hakikat ise delirtir.''

    aklımda kalanlar bunlar. birde dublörün dilemması var. onu da okumak nasip olmadı daha. ama okumadan önerebilirim. o derece kalemine güvendiğim bir yazardır kendisi. birde çok mütevazi. ne zaman mail atsam, dönüyor.

    emrah serbes. behzat ç'yi bilenler zaten bilir. son harfiyat ve her temas iz bırakır kendisinin en takdir ettiğim eserleridir. zaten sinemaya aktarıldı filan. hikayem paramparça'da hisler ansiklopedisi ve galip işhanı adlı iki hikayesi var ki sormayın gitsin. o derece can alıcı.

    birde barış bıçakçı'nın sinemaya aktarılan bizim büyük çaresizliğimiz var. tadı damağında kalıyor insanın.

    naçizane önerilerim bunlar. eğer varsa önerisi olan yazar abilerim kardeşlerim mutlaka bekliyorum. kıtlıktayım bu ara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın