• 528
    ilginç bir şekilde bana göre birbiriyle aynı derecede futbolcudan oluşan 4 stoperimiz var. bunlar chedjou, semih, hakan ve koray. g. zan zaten oynamıyor. onu saymıyorum.

    chedjou: afrika kupası sonrası kendine gelemedi. zeki, teknik ve hava topları iyi olsa da hantal ve konsanrasyonu düşük bir oyuncu. hata yapmaya çok müsait bir yapısı var. vazgeçilmez değil.

    semih: prandelli dönemi belki de en çok onu zorladı. agresifliği ve soğukkanlılığı dışında stoper özellikleri vasat. kalitesi doğal olarak tartışılıyor. ayrıca uzun bir sakatlık dönemi geçiriyor, nasıl döneceğini bilmiyoruz. vazgeçilmez değil.

    hakan: süper yedek. sol ayaklı olmasa daha çok stoper oynardı ama hiçbir hoca onu stoper olarak benimsemiyor. taraftarın da önyargısı var. yaşı ilerledi, tecrübesi arttı. zaten ortalama üstü teknik, zeka ve soğukkanlılığı vardı. maalesef o da vazgeçilmez değil.

    koray: potansiyeli var. boyu posu, fiziği hepsi yerinde. öyle takoz da değil. sertliği tartışılır ama bu sorununu ileride üst düzey pozisyon bilgisiyle halledebilir. maç tecrübesi ve derbi tecrübesi yok. vazgeçilmez değil.

    galatasaray son haftalarda kazanıyor ama çok da gol yiyor. bunu muslera gibi maç kurtaran bir kaleciye sahip olmasına rağmen başarıyor. bunun en önemli sebeplerinden birisi de stoperlerinin zaaflarının çok olması ve oturmuş bir ikili defans hattının bulunmaması. semih-chedjou ilk tercih ama semih sakat, chedjou formsuz. chedjou-koray ileride belki olabilir ama mevcut halleriyle güven vermiyor. chedjou yedek bırakılarak yabancı kontenjanı da açılarak bir ikili benimsenebilir ama chedjou kredisi yüksek bir oyuncu. o halde ideali bence chedjou-hakan'dır. hiç denenmedi ama hakan'ın bizim orada aradığımız adam olduğunu düşünüyorum. hamza hoca dener mi bilmem ama şu an oynayan chedjou-koray bize kadıköy'de en az 3 yedirir. biz 3 atar mıyız, orası zor işte. kısaca;

    chedjou her an bizi yakabilir,
    semih hazır değil,
    koray'ı şimdi harcamayalım,
    hakan balta bize şart, buna mecburuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın