• 669
    çok ama çok kötü başladıkları 2014-2015 sezonunda nihayet toparlanmaya başlayan, oyununu iyiden iyiye oturtan takım.

    luis suarez'i satıp, oradan gelen parayla pek çok transfer yaparak başladıkları sezonda herkes değişeceklerini ve bu değişimin kolay olmayacağını ön görüyordu ancak böylesine dramatik bir düşüş ciddi anlamda şaşırttı. suarez gibi bir adamı kaybettikten sonra o bölgeye transferin son gününde mario balotelli'yi getirebildiler, ancak bu hamle fiyasko çıktı. balotelli'nin sorunlu bir oyuncu olduğu ve riskli bir transfer olacağı herkesin malumuydu ancak doğru bir teknik adam yönetimiyle, bu adamın delilikleri doğru kanalize edildiği taktirde muazzam bir kazanç da olabilirdi. ancak rodgers'ın bu tarz bir teknik adam olmaması bu seçeneği elemine etti. bir önceki sezon takımın en büyük gol silahlarından olan daniel sturridge'ın da aylar süren sakatlığının eklenmesiyle hücumda çok sıkıntı yaşadılar. yine sezon başı yedek olarak gelen ricky lambaert'in liverpool seviyesi için yetersiz oluşu, son alternatif fabio borini'nin de üst üste sakatlıklar yüzünden ritmini epey önce kaybetmesi çok başını ağrıttı kırmızıların. son haftalarda rheem sterling'i en ileri uçta oynattılar ve muhtemelen bu süre zarfındaki en verimli forvetleri oldu kendisi.

    iş sadece hücumla sınırlı değil, yine büyük oranda değişen savunma hatları da ciddi bir sorun oldu. geçen sezon sol beksiz* oynayan takıma, uefa şampiyonu sevilla'nın sol beki alberto moreno katıldı büyük umutlarla ancak oyuncunun patlayıcılığı, hücum gücü, çevikliğine karşın bariz savunma zafiyetleri bulunuyordu. pozisyon alma hataları ve zaman zaman basit çalımlar yemesiyle sezon başında ciddi sayıda gol yedirdi takımına. fakat muhtemelen en büyük bomba 20 küsür milyon sterlin ödenerek alınan dejan lovren oldu. bir önceki sezon southampton'ın muazzam savunma kurgusunda son derece iyi oynayan hırvat oyuncu, liverpool'da o kadar çok bireysel hata yaptı ve gol yedirdi ki, haftalardır yedek kulübesinin dışına çıkamıyor. yine değişime gidilen bir başka mevki olan sağ bek, muhtemelen en çok dene yapılan pozisyon oldu. artık yaşlanan ve çok düşen glen johnson'ın yerine atleti'den genç javi manquillo kiralandı ancak bu oyuncunun tecrübesizliği de ciddi dert oldu başlarına. son dönemde ise o bölgenin has adamı emre can oldu. gayet iyi oynuyor.
    brendan rodgers bu savunmayı düzelteceğim diye epey debelendi, bu süre içinde bahsettiğim denemeleri yaptı, beşli savunma kurgusu bile denedi ancak sonunda doğruyu buldu. geçen sezonki ideal savunma ikilisi olan sakho-skertel'e dönüş yaptı. takımın debelendiği dönemde gayet iyi bir kaleci olan simon mignolet'in de trajik hatalar yapmasıyla birkaç maçlığa yedeğe çekildiğinden beri o da ciddi anlamda toparladı.

    son iki haftadır oyuna sonradan dahil olan daniel sturridge da fit duruma geldiğinde ideal kadroları şunun gibi olacak;

    ------------mignolet---------
    emre---skertel---sakho--moreno
    -------------lucas-----------------
    -----henderson--gerrard---------
    -----------coutinho--------------
    -----sturridge---sterling----------

    şu takıma bakınca, bir önceki efsane sezonda kadroda olmayan sadece iki oyuncu var. bu da liverpool'un yaz transfer dönemindeki başarı yüzdesinin düşüklüğünü gösteriyor. ama sonunda öze dönüş liverpool'un toparlanmasını sağladı. premier lig'de son 7 maçta 5 galibiyet 2 beraberlikleri var ve bu sürede yalnızca 3 gol yediler. son dört maçta ise hiç gol yemediler. nihayetinde sezon başında kolay gol yiyen, gol atmakta zorlanan, premier lig'de çok gerilerde kalan, şampiyonlar ligi'nden elenen takım şuan ligde 7. sırada ve şampiyonlar ligi pozisyonundan 4 puan geride. artık zor gol yeyip, bir şekilde istediği sonucu alabilen bir takım oldular. bu sezon artık yapabileceklerinin en iyisi şampiyonlar ligi'ne gidebilmek olur zaten ama southampton, arsenal ve man united ile olan yarışta şansları pek yüksek değil.

    son olarak, uefa avrupa ligi'nde eşleştikleri beşiktaş'ı tokatlamaları da hepimizin dileği. bu açıdan da toparlanmaları güzel oldu.

    bu takıma iddia oynayacak arkadaşlara tavsiyeler; iç sahada kg yok, handikap, 3,5 altı; deplasmanda h0, 2,5 altı gibi bahisler denenebilir maçına göre.
App Store'dan indirin Google Play'den alın