• 11668
    hiç bir umut göremediğim takım. uzun vadede. ve taraftar da resmen gaflet halinde, takılmış herkes bi dördüncü yıldız saçmalığına, üç beş karaktersizin nazını çekmeye razı olmuşlar.

    yerli futbolculara ödenen akıl almaz maaşlar, yanlış transfer politikası, florya'da disiplinden eser kalmaması, yöneticilerin basiretsizliği vs. falan var ayrıca.

    ufak bi örnek; selçuk inan ve burak yılmaz'a yılda 7 milyon euro ödüyoruz ve herhangi bir maç sonrası sözlükte dolaşın "selçuk iki üç top kaptı bugün, süper oynadı", "burak gol attı ya işte daha ne olsun" yorumlarını göreceksiniz. hem de sürüyle.

    abi siz iyi misiniz ya? siktiri boktan ligimizde* milyonlar ödediğimiz adam beş maçta bir kıçını kaldırıp top kapmaya lutfediyor diye övgü alıyor, her maç takımın hücumlarını mahveden diğeri karşı karşıya kaldığı 10 pozisyondan birini bir zahmet atınca kral ilan ediliyor. romantik sevgililer gibi umut tacirliği yapılıyor. takımın gelecek vaad eden oyuncuları deseniz tam bir duraklama evresine girmişler. yekta'dan falan bahsetmiyorum bile, umutsuz vaka. hamit desen sakatlıktan çıkmış ama sadece görüntüde. icraat sıfır. inatla bu takımın esas sorununun çapsız ve bir kısım karaktersiz yerli futbolcular olduğunu görmek istemeyenler var. anlamıyorlar, anlamak istemiyorlar.

    dua edelim ki bu sene arsenal ve borussia dortmund gibi iki rakip vardı grupta yoksa bu takım hatırlamak bile istemediğimiz facialarla dönerdi lige. yani şu halimizle bayern, real madrid ya da barcelona karşısına çıktığımızı düşünmek bile istemiyorum. arsenal'in yedek takımından içeride 4 yedik ya. anderlecht gibi vasat bir takıma deplasmanda karakter koyamadık, sahadan silindik. durum hakikatten vahim.

    işte esas sorun da burada aslında. allahın belası 4. yıldızı taksan nolacak? şampiyonlar liginde o yıldızlar nakavt olmuş çizgi film karakteri gibi başında dolanacaksa ne boka yarayacak?

    altyapı ayrıca rezalet. 10-15 sene içinde en büyük meyvesi arda turan işte düşünün, belki semih kaya biraz da. o da düşüşe geçti, halini görüyorsunuz...

    bu takımda ciddi bir temizlik, bir devrim gerekiyor. kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağı bir sistem gerekiyor, her şeyin gerçekten galatasaray için olduğu bir sistem. ederinden 5 kat fazlasını kazanan yerli futbolcu müsveddelerinin bir şekilde defedilmesi gerekiyor. altyapının da bu değişimden payını alması şart tabi.

    florya'nın karaktersizlerin cirit atacağı bir çiftlik değil bir okul olması gerekiyor.

    4. yıldızı takarsın -ligin şu berbat haline rağmen o bile zor ya!- geç onu. avrupa'ya şu halinle çıktın mı bugün yediğin 4'ü arar hale gelirsin.

    ama hala selçuk top kaptı, sabri pres yaptı, emre çalım attılarla uğraşıyoruz biz saf bir biçimde.

    ört ki ölem.

    *: ligin kalitesi hakikatten berbat. denk getirebiliyorsanız önce ingiltere ardından da süper(!) ligimizden iki maçı ard arda izleyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız. şampiyon kim olursa olsun, şu tabloyla cl'de başarı şansı sıfır. felaket skorlarla rezil olma ihtimali ise bir hayli yüksek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın