2014-15 Türkiye Kupası G Grubu 5.Hafta Maçı
20:00 Eskişehir Atatürk Stadyumu
1 - 0
  • 19
    hamza hamzaoğlu'nun ligde 1 şubat'taki bursa maçını düşünerek as kadrodan olabildiğince az oyuncuya (sarı kart cezalısı selçuk hariç) şans vereceğini düşündüğüm maçtır. bu bağlamda kadroda bulunan hakan balta ve telles'in acil bir şey olmadıkça süre alacağını düşünmüyorum. stoper kıtlığı yüzünden de defansta genç yaşı ve sezon başından beri çok maç yapmamış olması sebebiyle bu yoğun tempoyu kaldırması muhtemel olan koray günter oynayacaktır. partneri de büyük ihtimal emre can coşkun olacaktır. ay farkıyla emre can büyük olsa da tecrübesi daha fazla olan koray'ın sol stoper olarak görev yapacağını düşünüyorum.

    kalede büyük ihtimalle eray işcan oynayacak. sağ bek için de en olası isim hamit altıntop, keza 9-1'lik bornova maçında sağ bekte oynamıştı, sol bekte de haliyle tarık çamdal görev yapar çünkü yukarıda dediğim gibi hakan balta ve alex telles'e ligde ihtiyacımız olacak. hakan balta stoperde oynasa bile artık yaşlı, alex telles de kenarda oynadığı için git gel yapa yapa yorulur ve lig maçına hazır olamaz.

    kupa maçlarını takip edenler herhalde yekta kurtuluş'un kafadan ilk on birde başlayacağını biliyorlardır. 4-2-3-1 dizilişinde sarı kart cezası sebebiyle ligde görev yapamayacak olan selçuk inan ile birlikte orta sahada oynamaları en güçlü olasılık. üçüncü orta saha elemanı kim olur açıkçası pek kestiremiyorum; blerim dzemaili kağıt üzerinde çok iyi bir tercih olur ama sakatlığı sonrası ne kadar hazırdır bilemem. fizik durumu sebebiyle çizgide pek etkili olamayan olcan adın'ı hamza hocanın serbest adam olarak ortaya çekmişliği de var, bu da bir olasılık... as kadro oyuncusu olan emre çolak riske edilmez, tecrübesiz birhan vatansever de ilk on birde başlamaz diye düşünüyorum. yani as kadro oyuncularımız 18 kişi dolsun diye alınmış bence.

    tek forvet olarak goran pandev'in oynayacağı kesin. keza kanatlardan birisinin yasin öztekin olacağı da... öteki de şartlar gereği sinan gümüş olur gibime geliyor çünkü yarın kamerun'un fildişi sahili ile önemli bir maçı var ve 1 şubat'taki bursa maçına aurelien chedjou kamerun elense bile çok da hazır olmaz gibime geliyor, yani ligde yine bruma görev yapar (yabancı sınırı), o yüzden de bu maçta riske edilmez ve kulübede oturur.

    maçın pozitif gidişatına göre birhan ve dzemaili kesin oyuna girer. negatif gidişata göre de bir ihtimal emre çolak veya bruma...

    buradan hareketle bu maç için benim tahmin ettiğim ilk on bir;

    http://galatasaray11.com/i/1939.jpg

    merkez çok iyi de kenarları pek beğenmedim. formsuz tarık'a şu an çok güvenmiyorum. yasin'in defansif özelliklerini de yeterli görmüyorum. hamit-sinan kanadı dengeli gibi duruyor. eğer oynarsa sinan'ın bu maçta bol bol abi sözü dinlemesi ve geriye yardıma gelmesi gerek. eğer tam olarak hazırsa dzemaili kesin oynamalı, haliyle sinan yerine de tecrübesi ve defansif bilgisi sebebiyle olcan kanada geçmeli.

    bakalım bunca laf salatasından sonra neyi ne kadar tutturdum akşam göreceğiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın