• 419
    ikiside her daim kaliteli futbolcular oynamıştır. öyle bir algı varki messi her sene iniesta ve xavi ile oynarken ronaldo mustafa sarp, barış özbek, selçuk şahin ile oynamış. yok öyle bir şey.

    milli takım performansına gelirsek; portekiz kadrosu son kupaya kadar her zaman arjantin'den iyiydi. arjantin her daim zengin bir hücum gücüne sahip olsada defansif anlamda yetersiz kalmıştır. ona rağmen arjantin iyi işler yapmıştır. mesela 2006 dünya kupasında ronaldolu portekiz luis figo, simao, deco'lu kadrosuyla 4. olmuştur. ama defansif yöndende çok iyi oyuncular vardı. diğer tarafta arjantin'in final oynadığı kadroya baktığımızda 2006'daki portekizden geride olduğunu görürüz. çünkü defans hucüm arası bir denge var. o olmayınca neler olduğunu en iyi biz biliriz. (önde keita, baros, kewell arkada mustafa sarp, servet, serkan kurtuluş) o yüzden portekiz diyorum.

    hucüm elemanlarını değerlendirdiğimizde kağıt üzerinde arjantin ama son turnuvada ne higuain ne aguero beklenen performansı veremedi. iş di maria ile messi'ye kaldı. di maria'nın messi'den daha iyi oynadığı söyleniyor fakat di maria topu aldığında etrafında kaç kişi oluyordu ? messi topu aldığında etrafında kaç kişi oluyordu ? o boşlukları di maria nasıl buluyordu ?

    bir kaç şey daha ekleyim arjantin o kötü defansa ve teknik direktör kararlarına rağmen her zaman gruptan çıktı. 2006'dada 2010'dada almanyaya elendi. ikiside yüzde yüz teknik direktör hatası 2006'da jose pekerman (2014 dünya kupasında kolombiya teknik direktörüydü) sanki arjantine kastı varmışcasına penaltılara kitleneceği belli olan maçta crespo'yu çıkarmıştı. messiyi oyuna almadı vs. 2010'daki maradona performansıda malumunuz...
    bunlara rağmen gruptan çıktılar. ve şansızlıkları almanlarla eşleşmek oldu.

    diğer tarafta portekiz 2014'de gruptan bile çıkamadı. ve ronaldo sanki o takıma ait değilmiş gibi oynuyordu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın