• 941
    eğer 14 yabancıya izin veriliyorsa son derece olumlu bir gelişme. 28 kişilik kadroyu her türlü 14 yerli oyuncu yazarsın, önemli değil. hiç forma giyme şansı olmayan oyuncular bile yazılabilir, ama bu demek ki elinde sınırsız biçimde kullanabileceğin 14 oyuncu olacak. bu da takımların yerli oyunculara bağlılıklarını bitirmiş olacak.

    şimdi hiçbir anadolu ekibi vasat bir futbolcu için 4-5 milyon euro fiyat çekemez.

    ama bütün bunların yanında oyunculara yapılan bitmek bilmez sözleşmeleriyle de galatasaray için büyük dezavantaj oluşmuş durumda. son sezon tarık'ı falan almasaydık bari. neyse en azından yediğimiz son kazık. artık yerli oyuncuların da sözleşmeleri yavaş yavaş düşer.

    çalışmayınca forma şansı bulamayacağını bilen yerliler de bi taraflarını kaldırıp bi zahmet ekstra antrenman yapar. 11 kişilik kadroda sınırlama olmaması çok iyi. artık yetersiz oyuncuya tahammül etmek zorunda değilsin. ayrıca bu kuralla birlikte yerli oyuncuların avrupa liglerinde forma giyme oranı da artar bence. çünkü hiçbiri buradaki mayışları bırakıp avrupa'ya gitmiyor normal olarak. şimdi artık oralara gidip kendilerini geliştirmek zorundalar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın