• 169
    #1602464 bu entrynin devamında, 5. sezon sonu itibariyle galatasaray'la şampiyonlar ligi'ndeki son 3 senemde 3 final gördüğüm*, 3'üncüsünde de kaybedince cinnet geçirdiğim oyun. itiraf etmek gerekirse sonuncusunu bir kez daha oynadım ve kazandım, çünkü müzede eksik kupa bırakmama amacım dışında bir amacım kalmadı galatasaray'la. son senemde 34'te 34 yaptım ligde, kupada da full çektik, biri hazırlık maçı olmak üzere 2* maç kaybedip, 1 maç da beraberlik aldık şampiyonlar ligi'nde. finaline kadar efsane bir sezondu yani. şimdi bir sene daha kalıp süper kupa ve kıtalararası kupa'yı getirmeyi planlıyorum, sonrasını bilmem artık.

    bir yandan da hollanda'yı yönetiyorum. kondisyon sorununu çözemediğim için dünya kupası'nda üçüncülükle yetindik, uluslar ligi'nde de yarı finaldeyiz, diğer maçlarda da çoğunlukla galibiyet aldığımız için uzun süredir dünyada da birinci sıradayız. türkiye'den teklif gelmezse avrupa şampiyonası'ndan sonra zirvede bırakmayı düşünüyorum hollanda'yı da.

    bir iki de oyuncu yazayım. hollanda'yı yönetirken richario zivkovic'in muhteşem potansiyelini görüp, galatasaray's 15 milyon euro'luk serbest kalma maddesini kullanarak getirdim ve 6 ay sonra devler kapımızda beklemeye başladı. normalde yıldız oyuncularımı severim ve kolay kolay satmam ama öylesine offer to clubs yaptım 48 aylık 90 milyon euro teklif veren arsenal'e sattım kulübe maddi katkı olsun diye. 45 milyon euro nakitle serbest kalma maddesi vardı, onu kullanmamaları da ya oyunun bug'ı ya da sene sonu itibariyle nakitleri falan yoktu anlamadım. onun yerini de 5.5 milyon euro'ya aldığım lucas boye'yle tertemiz doldurdum. önceki entrydeki tavsiyelerim dışında bilal başacıkoğlu'nu da aldım, ciddi sakatlık sorunu var ama oynadı mı da oynuyor, alternatifiniz varsa almayın ya da yedek olarak alın çünkü cam adam. maddi durumu düzeltmek için sözleşmesi bitenleri kovalayın, yeriniz varsa bir sene oynatın veya kiralayın, çok ekstra bir oyuncu değilse satın. bedavaya aldığım humam tariq mesela gayet iyiydi bende ama talibi çokken okuturum diye düşünüyorum iyi fiyata. zaten önümüzdeki seneye de şimdiden anlaştığım bir sürü oyuncu gelecek çok sıkıntı yaşamam.

    benim şansıma mıdır bilmiyorum ama bende süper türk regenler çıktı oyunda. altyapıdan da çıkardım bir iki tane, başka yerde keşfettiklerimi de topluyorum, enteresan bir şekilde neredeyse hepsi orta saha gerçi ama olsun kritik sonuçta yabancı sınırında. 15 yaşındaki bir türk'e 3,5 milyon euro vermiştim 3 sene önce o da gelecek önümüzdeki sene asıl ondan çok ümitliyim o yaşta o özellikleri görünce kesenin ağzını açmıştım zaten direk. pahalı gelen oyuncuları da kiralayabiliyorsanız 2 senelik kiralayın, kira bitmeden uzatın kirayı sözleşme bitimine kadar götürebilirseniz bedavaya alabilirsiniz. ben uçuk fiyat istenen emre can, enes ünal gibi oyuncularda bu taktiği uyguladım ve beleşe kapattım.

    herkese iyi oyunlar..
App Store'dan indirin Google Play'den alın