• 885
    uluslararasi arena'da basari bekliyorsak ülkedeki yerli oyuncularin kalitesi artmasi sart. mevcut düzende birak kaliteyi arttirmayi, bulundugu kaliteyi koruyamiyor futbolcu görümünlü kardeslerimiz. bir örnek vermek gerekirse (bkz: semih kaya) veya (bkz: selcuk inan). belki bu sözlükte bin kere dile geldi fakat tekrar tekrar dile getirmekte fayda var. yerli oyuncu kalitesi ancak yabanci oyuncu sayisi serbest kalma durumunda artar. herkes bilirki nerde rekabet varsa orada kalitede artar.

    son senelerde önemli bir cikis yakalayan alman futbol ligine bir göz atarsak, bundesligada oynayan 521 futbolcunun 246si yabanci. yani almanyada oynayan futbolcularin yüzde 47,22si yabanci. yani nerdeyse yarisi. babaannemizin liginde ise 486 futbolcudan 161i yabanci. yüzde olarak ise 33,13. yani almanyada neredeyse iki oyuncudan birisi yabanciyken bizim ligde ise her üc futbolcudan biri yabanci. alman futbolun lokomotifi bayern münih'e bakacak olursak, düzenli forma giyen alman futbolcular : manuel neuer, jerome boateng, philipp lahm, bastian schweinsteiger, mario götze ve thomas müller. koca bayern münih kadrosunda düzenli forma giyen alman futbolcu sayisi 6. bir iki genc yetenek haric geri kalan futbolcularin hepsi yabanci.

    babaannemizin liginde ise ilk 11'de zorunlu yerli oyuncu sayisi 6. bu da yetmiyormus gibi yedek kulubesindede sinirlama var. bilmem anlatabildimmi ? son lig müsabakamizdaki (bkz: 6 aralik galatasaray akhisar belediyespor maci) kadromuza bakarsak ilk on birimizde 5 yabanci oynarken, yedek kulübesi ise full yerli. yerli oyuncularin daha fazla süre bulup, oynaya oynaya kendilerini gelistirmekti belki yabanci sinirlamasindaki fikir. ama durum su ki yerlileri zorlayan kimse olmayinca adamlar calismayi birakti. selcuk inan, burak yilmaz, semih kaya gibi ilk onbirdeki oyunculari birsey oynamadiklari halde kesemiyorsun cünkü onlari yedekleyecek yekta kurtulus, veysel sari, hakan balta gibi oyuncular ilk onbirdeki oyunculardan kötü durumda. calismaya niyetleri yokki. herkes halinden memnun. birileri sürekli sahada kalip 3 milyon eurolari götürürken, öbürleri yedek kulübede 1 milyon eurolari götürür. oynayan memnun. oturanda memnun. onlar zorlayacak kimse yokki. daha dogrusu onlari zorlayacak firsat taninmiyor bu ülkede. evlatlarimiz ya, korumamiz lazim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın