• 11427
    işimin gücümün arasında etraflıca düşünüyorum nasıl bir orta sahamız olacak diye. şimdi öncelikle her maç 6 aralık galatasaray akhisar belediyespor maçı'nda ki gibi bir 11'le çıkamayız. özellikle büyük ve sert maçlara. bunlara bazı anadolu deplasmanları da dahil. emre'ler selçuk'lar bruma'lar ve burak'lar her maç aynı anda o derece * )yüksek motivasyon ve savaşçılıkla oynayamaz. galatasaray'ı o kadar uzun süredir böylesine coşkulu, baskılı ve gümbür gümbür izlemiyorduk ki, aslında daha çok gelişmemiz gerekmesine rağmen izlerken kalbim dolup taştı ve sanki lord of the ring filmi hafızamdan silinmiş ve yeni baştan bu destansı öyküyü izliyormuş gibi hissettim. *

    eğer umut burak ikilisinin forvette birlikte oynayacağını baz alırsak, orta sahada selçuk emre ikilisi veya melo selçuk ikilisi yumuşak kalacaktır diye düşünüyorum. ama emre'nin de mutlaka oynaması gereken mevki orta sahanın tam ortasıdır. bunu bağıra bağıra kendisi söyledi zaten akhisar maçında. neredeyse yüzde yüz pas isabetiyle oynadı ve topu alıp hızlıca dönüp sağa sola servis edebilecek yeteneğe de fazlasıyla sahip. süper top dağıtıyor, dağıtamasa bile çok güzel faul alıyor.

    burak'ın umut'un biraz arkasında oynaması süper fikir, böylelikle umut ilerde defansları hunharca parçalarken burak aralara kaçabilir ve zaten parçalanmış defanslar bide burak gibi bir öküzü kovalayacak halleri kalmaz. ayrıca burak ofsayta düşme sayısı da böylelikle azalacaktır. rakibe göre orta sahamızın şekilleneceğini seziyorum ama hem melo'dan hem selçuk'tan hem de emre'den aynı anda nasıl yararlanırız bunu kestiremiyorum.

    bruma ve sneijder kesinlikle her maç oynaması gereken oyuncularımız. zaman zaman tabi ki dinlendirilebilirler. ayrıca orta ve uzun vadede umut yerine onun tipinde bir santrafor oyuncusu mutlaka takıma kazandırılmalıdır. onun gibi basmalı, mücadele etmeli ve aynı zamanda topla arası da umut'dan daha iyi olmalı. umut'u severim, çok katkı vermiştir ama artık o da yaşlanıyor.

    defansta chedjou ve semih'i sürekli zorlayan ve ara sıra kuruyup gitmemesi için oynatılması gereken bir koray olduğunu düşünüyorum. sol bek ve sağ bek dengesini de iyi ayarlamalıyız. mesela sağda sabri oynayabilir ama formunun düştüğü anda hemen tarık'ın monte edilmesi gerekiyor. ama tarık sağda telles solda olursa da oralar otoban olur. bu yüzden sağda tarık'ı sol bekte dengeleyecek bir hakan balta sürekli hazır tutulmalı. sağda sürekli gidip gelen bir tarık varken defansif özellikleri daha yüksek bir hakan balta oynamalıdır.

    yakın zamanda hamza hoca'nın hamit, dzemaili ve pandev gibi isimlerden nasıl yararlanacağını da merak ediyorum doğrusu.

    oğlum geri dönüyor gibi lan özlediğimiz galatasaray. kokusunu aldık bunun. eeeyyyy futbol tanrıları, size sesleniyorum: gösterip de vermemezlik yapmayın! 2 maçlık gelip geçici bir gaz olmasın bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın