• 11
    4-4-1-1'de kanatların beklere yardıma gelmeleri zorunludur ve bu sistemde bekler de kanatlara yardıma geleceğinden kanat oyunu daha aktif oynanır. bek oyuncusu ilerdeyken onun mevkisini kanat oyuncusu savunur. göbekteki 2 oyuncu da box-to-box çalışmak zorundadır. zira ilerideki adam sayısı oos ve st ile beraber sadece 2 olduğu için hücumda bu iki arkadaşa destek vermekle yükümlüdürler. ayrıca box-to-box olmalarıyla birlikte daha çok defansif takılırlar.

    4-2-3-1'de kanatların savunmaya gelmek gibi bir zorunluluğu yoktur ve bu daha çok hücum dizilimi olduğu için ilerde çoğalmayı ve aktif top çevirmeyi sağlar. ayrıca bu dizilimdeki kanatlar aynı zamanda sinan gümüş, bruma, olcan tarzı kanat forvet tipi winger oyunculardır ve çizgiye inmekten ziyade içeri katederler. oos'nin üzerindeki yük de böylece azalır ve oos daha serbest takılır.* yalnız beklere bu dizilimde çok iş düşer zira yorgunluk hissi duymadan ileri geri katetmeleri gerekir. göbekteki ikili ise burada tam defansif roldedirler ancak onların da bekler hücuma çıktığında hem kendi yerlerini hem de beklerin bölgelerini savunmaları gerekir.

    4-5-1'de ise oos'nin pek görevi olmaz, olsa dahi oos tek başına değil yanındaki 2 göbekle beraber savunmaya ve hücuma çıkar. 5'linin ortasında bulunan oos yanındaki 2 göbek kadar atak yenen zamanlarda defansa gelmeyebilir. aslında oos diye birşey de olmaz burda tam olarak. selçuk inan gibi birşey olur.

    5'in ortasındaki üçlü olarak;

    melo-selçuk-gökhan inler örneği verilebilir. selçuk ilk sezonundaki gibi hücum ağırlıklı oynar ve diğer iki fizikli, sert box-to-box orta saha da tıpkı 4-4-1-1'deki gibi ileri geri yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın